Velikonoční sekaná s vejci se zelím na levandulovém cukru a nastavovanou kaší

Nešizená velikonoční sekaná plněná vejci s vychuceným červeným zelím na levandulovém cukru a nastavovanou kaší uděláte radost všem domácím strávníkům.

Ingredience:

  • 1 kg mletého masa, které má vaše rodina ráda
  • 20 dkg strouhanky
  • hrnek mléka
  • 3 syrová vejce do masového těsta
  • muškátový oříšek
  • 1 polévková lžíce červené papriky
  • 8 stroužků česneku
  • 6 ks uvařených vajec
  • 2 ks cibule
  • 1 polévková lžíce majoránky
  • nasekaná petržel, pažitka
  • 3 vejce
  • hladká mouka na spojení masového těsta
  • mletý černý pepř
  • sůl

Postup:

Rozmícháme všechny ingredience a uhněteme rukama těsto, přidáme nastrouhaný česnek, nasekanou cibuli a bylinky. Vytvoříme placku, do které položíme oloupaná vejce, a zabalíme do úhledného tvaru sekané. Dáme na pekáček s máslem a zalijeme 3 - 4 dcl vody nebo vývaru, zakryjeme alobalem a pečeme při 180 °C tak cca 1 hodinu.
Když vyndáme sekanou, do výpeku přilijeme trochu jíšky a uděláme hezkou omáčku.

Levandulové červené zelí

Ingredience:

  • 3 velké červené cibule
  • 2 balení červeného zelí
  • 6 polévkových lžic BIO levandulového sirupu
  • ½ másla
  • cukr
  • sůl
  • pepř

Postup:

Velké cibule pokrájíme nadrobno a osmahneme na másle doměkka. Přidáme zelí pokrájené na menší kusy - bez nálevu, ve kterém bylo zelí zakoupeno. Přidáme BIO levandulový sirup a 2 lžíce cukru, cca 3 polévkové lžíce octa, sůl a pepř. Zalijeme 2 dcl vody a povaříme doměkka.

Nastavovaná kaše

Ingredience:

  • 500 g oloupaných brambor uvařených na bramborovou kaši
  • 300 g krup
  • 100 g másla
  • 200 ml smetany tučné
  • 2 lžíce lístků čerstvé majoránky
  • 1 lžíce sušené majoránky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 velké cibule
  • mletý pepř
  • sůl

Postup:

Brambory uvaříme na kaši. Mírně osolenou. Uvaříme cca 30 minut doměkka krupky mírně osolené a opepřené. Na pánvi osmahneme cibuli doměkka. Povařené krupky přidáme s rozmačkaným nebo strouhaným česnekem, přidáme koření a vmícháme bramborovou kaši. Odstavíme z plotny a vmícháme smetanu pokojové teploty. Kaše by se měla jemně táhnout.

Dobrou chuť a na zdraví s BIO Levandulí Chodouňskou!

www.levanduloveudoli.cz    

NÁŠ TIP

Léto na vlně audioknih

Anketa

Co je pro vás důležité pro udržení vztahu

Vášeň
59 x [12%]
Věrnost
50 x [10%]
Velkorysost
50 x [10%]
Laskavost
47 x [9%]
Spolehlivost
50 x [10%]
Zásadovost
51 x [10%]
Poctivost
50 x [10%]
Dostatek pozornosti
57 x [11%]
Sebedůvěra
48 x [9%]
Smysl pro humor
48 x [9%]

Celkem hlasovalo : 510

VEVA PLUS - ŠKOLITEL

Nezapomínáte na školení BOZP a požární ochrany??? 

Víte, že většina z nás má povinnost absolvovat toto školení pravidelně?

Vyvarujte se případným problémům a pokutám!

Rozklikněte a hned budete vědět jak na to!

O BOURBONU
  • Musí být vypálen na území USA 
  • Musí být vyroben ze směsi obilovin, kdy jej od 51 % do 79 % musí tvořit kukuřice
  • Minimální doba zrání jsou dva roky
  • Voda v Kentucky, která se používá při výrobě bourbonu, je považována za nejsladší na světě
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • Musí zrát v nových vypálených sudech z Bílého dubu 
POČASÍ
Facebook

JDI nahoru