Velikonoční sekaná s vejci se zelím na levandulovém cukru a nastavovanou kaší

Nešizená velikonoční sekaná plněná vejci s vychuceným červeným zelím na levandulovém cukru a nastavovanou kaší uděláte radost všem domácím strávníkům.

Ingredience:

  • 1 kg mletého masa, které má vaše rodina ráda
  • 20 dkg strouhanky
  • hrnek mléka
  • 3 syrová vejce do masového těsta
  • muškátový oříšek
  • 1 polévková lžíce červené papriky
  • 8 stroužků česneku
  • 6 ks uvařených vajec
  • 2 ks cibule
  • 1 polévková lžíce majoránky
  • nasekaná petržel, pažitka
  • 3 vejce
  • hladká mouka na spojení masového těsta
  • mletý černý pepř
  • sůl

Postup:

Rozmícháme všechny ingredience a uhněteme rukama těsto, přidáme nastrouhaný česnek, nasekanou cibuli a bylinky. Vytvoříme placku, do které položíme oloupaná vejce, a zabalíme do úhledného tvaru sekané. Dáme na pekáček s máslem a zalijeme 3 - 4 dcl vody nebo vývaru, zakryjeme alobalem a pečeme při 180 °C tak cca 1 hodinu.
Když vyndáme sekanou, do výpeku přilijeme trochu jíšky a uděláme hezkou omáčku.

Levandulové červené zelí

Ingredience:

  • 3 velké červené cibule
  • 2 balení červeného zelí
  • 6 polévkových lžic BIO levandulového sirupu
  • ½ másla
  • cukr
  • sůl
  • pepř

Postup:

Velké cibule pokrájíme nadrobno a osmahneme na másle doměkka. Přidáme zelí pokrájené na menší kusy - bez nálevu, ve kterém bylo zelí zakoupeno. Přidáme BIO levandulový sirup a 2 lžíce cukru, cca 3 polévkové lžíce octa, sůl a pepř. Zalijeme 2 dcl vody a povaříme doměkka.

Nastavovaná kaše

Ingredience:

  • 500 g oloupaných brambor uvařených na bramborovou kaši
  • 300 g krup
  • 100 g másla
  • 200 ml smetany tučné
  • 2 lžíce lístků čerstvé majoránky
  • 1 lžíce sušené majoránky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 velké cibule
  • mletý pepř
  • sůl

Postup:

Brambory uvaříme na kaši. Mírně osolenou. Uvaříme cca 30 minut doměkka krupky mírně osolené a opepřené. Na pánvi osmahneme cibuli doměkka. Povařené krupky přidáme s rozmačkaným nebo strouhaným česnekem, přidáme koření a vmícháme bramborovou kaši. Odstavíme z plotny a vmícháme smetanu pokojové teploty. Kaše by se měla jemně táhnout.

Dobrou chuť a na zdraví s BIO Levandulí Chodouňskou!

www.levanduloveudoli.cz    

VEVA PLUS - ŠKOLITEL

Nezapomínáte na školení BOZP a požární ochrany??? 

Víte, že většina z nás má povinnost absolvovat toto školení pravidelně?

Vyvarujte se případným problémům a pokutám!

Rozklikněte a hned budete vědět jak na to!

AKTUALITY
ŠTĚSTÍ PŘEJE PŘIPRAVENÝM
Anketa

NECHÁTE SE OČKOVAT PROTI COVIDU?

ANO
75 x [22%]
Prozatím ne, ale uvažuji o tom
66 x [19%]
Spíše ne
74 x [21%]
Ještě nevím
63 x [18%]
Ne
70 x [20%]

Celkem hlasovalo : 348

BLOG: PARAEVROPSKÁ CESTA
Jsem novinářka, sociálně-právní poradce, lektorka, psychoterapeutka, máma, kamarádka, ale nikdy jsem nebyla cestovatelka. Cestování vždy bylo bohužel na samém okraji mého žebříčku aktivit, bylo prostě zbytné. Přišel čas to změnit! Cestuji podle finančních možností, ale zážitky se koupit nedají, ty fakt musíte zažít a nepozřebujete nijak velký rozpočet, podstatné je si to užít!

21.3.2019 jsem svůj cestovatelský projekt odstartovala. Na poslední výpravu jsem se vydala v únoru 2020 a křížem krážem jsem s mojí Zuz prochodila Londýn,

Rozhodla jsem se, že navštívím všechna hlavní města zemí, která leží v Evropě, to byl původní plán. Nakonec jsem se rozhodla, že do projektu zařadím všechny své cesty po světě, i ty do Brna. Můj projekt PARAEVROPSKÁ CESTA měl být původně tříletý, ale okolnosti se celosvětově změnily, takže nevím, zda ho někdy dokončím...

Lenka Žáčková

Jsou to 2 roky, co jsem zahájila svoji Paraevropskou cestu.

21.3. 2019 jsem se vydala do Vídně.

Návštěvnost
TOPlist
PALEC NAHORU PRO VŠECHNY ODPOVĚDNÉ!

Facebook

JDI nahoru