Staněk junior odletěl do Dubaje: Potvrdí mladíček svůj obrovský talent?

Ještě loni patřil Roman Staněk k největším nadějím českého motokárového sportu. Pod odborným dohledem Patrika Hájka se vypracoval na jednoho z nejlepších jezdců v Evropě. Od letošní sezóny je ale všechno jinak. Teprve v pondělí patnáctiletý borec "přesedlal" do německé Formule 4, kde bude hájit barvy Sauber Junior Teamu by US Racing-Charouz. Naskočit by měl i to několika závodů italské F4.

Než začne hlavní sezóna, Roman toho má samozřejmě ještě hodně před sebou. Už dnes odletěl do Dubaje, kde se zúčastní posledního závodu F4 UAE. Vypadá to tedy, že na nějakou bujarou oslavu patnáctých narozenin nebude mít čas. „Tyhle věci jdou teď stranou. Na závody jsem se poctivě připravoval, jak fyzicky, tak na simulátoru,“ usmívá se český talent. Pro někoho je možná až neuvěřitelné, že kluk v tomto věku může mít naprosto jasno, co v životě chce. Čekali bychom spíš první cigaretu, první kocovinu a tak dále. To jsou však věci, které Romana zřejmě minou. Jeho snem je Formule 1 a je ochoten tomu obětovat hodně včetně osobního života. 

V Dubaji by měl ukázat, co v něm je. „Trošku nervózní jsem, ale je to taková přirozená nervozita. Moc to ale neřeším, budu se stoprocentně soustředit na závody,“ pokyvuje hlavou Roman. Faktem je, že četná vítězství v motokárách jsou jistě fajn, ale formule je přeci jen něco jiného. Podle odborníků přitom Roman patří k největším talentům, kteří se momentálně prohánějí po evropském kontinentuV týmu Antonína Charouze a Ralfa Schumachera ve Formuli 4 bude mít na co navazovat. Vždyť Lirim Zendeli, který letos přešel v rámci Sauber Junior Teamu do Formule 3, získal loni v německé F4 titul šampióna. Roman by coby člen Sauber Academy rád šel v jeho stopách. 

Foto: Sauber Junior Team

Audioknihy: Já, vrah 2

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
197 x [11%]
Aperol spritz
182 x [10%]
Cuba Libre
189 x [10%]
Piňa Colada
182 x [10%]
Daiquiri
183 x [10%]
Margarita
186 x [10%]
Cosmopolitan
200 x [11%]
Mai-Tai
164 x [9%]
Whiskey sour
182 x [10%]
Pisco sour
189 x [10%]

Celkem hlasovalo : 1854

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru