Otestujte si sílu své intuice

Intuici neodborně nazýváme šestým smyslem. Odborně bychom mohli říci, že jde o vhled, kterým se dokážeme vhodně přiblížit schopnostem jistého odhadu a rozhodování, které nemusí či není podloženo racionálním vysvětlením. Dá se také charakterizovat jako schopnost vnímat a podvědomě vyhodnocovat vjemy (podněty), skryté skutečnosti a souvislosti.

Setkat se také můžeme s parapsychologickým vysvětlením, že jde o schopnost nadpřirozeného (mimosmyslového) vnímání či přenosu myšlenek a informací (telepatický přenos). Nedůvěřujeme-li své intuici, nedokážeme ji rozvíjet.

Test

Odpovězte na každou otázku jednou, vybírejte pouze z následujících možností

  • Ano
  • Nejsem si jistý/á, nevylučuji
  • Ne

Otázky

  1. Někdo nečekaně zazvoní, míváte většinou správné tušení, kdo je za dveřmi?
  2. Zaznamenáváte občas jasnozřivé sny?
  3. Stalo se vám někdy, že jste se ocitli na jiném míst, než kam jste mířili, avšak bez jakéhokoli vysvětlení (není tím myšleno, že jste zabloudili na trase z místa A do místa B). Podmínkou je, že se nejednalo o mrákotný stav v horečkách či požití omamné látky.
  4. Poznáte většinou, že vám lidé lžou?
  5. Jste někdy přesvědčeni, že „dnes“ potkáte nějakého člověka a opravdu ho v průběhu dne potkáte či se vám telefonicky ozve?
  6. Máte někdy pocity v některých místech, že vyzařují negativní či pozitivní energii?
  7. Jednáte někdy proti radám všech zkušených či odborníků z nevysvětlitelných důvodů (pocitů) a nakonec se ukáže, že Vás pocity vedly správným směrem, ke správnému rozhodnutí?
  8. Dokážete vytušit myšlenky druhých (vidíte jim do hlavy)?
  9. Přepadl vás někdy netečný pocit, nevysvětlitelné nečekané svírání či husí kůže (minimálně 2x za život), což se později ukázalo jako předzvěst skutečných mimořádných událostí, které se dotýkali přímo Vás či někoho blízkého?
  10. Dokážete zdolat intuitivně neznámou trasu?
  11. Měli jste někdy pocit, že skrze vás někdo nebo něco prošlo?
  12. Dokážete se soustředit tak, že „vidíte“, co dělají osoby, na které myslíte?
  13. Zjevují se vám někdy neznámé lidské tváře, které vás na něco upozorňují či něco oznamují? Objektivně nedokáží posoudit osoby s halucinacemi a bludy.

 

Bodování

Ano: 2 body

Nejsem si jistý/á, nevylučuji: 1 bod

Ne: 0 bodů

 

Vyhodnocení

5 a méně bodů

Intuici nedokážete využívat, spíše ji potlačujete a odmítáte. Nedůvěřujete ani osobám, které tvrdí, že s intuicí pracují, že jí naslouchají. Vaše zamyšlení a snění bývá často odrazem vlastní nespokojenosti. Neměli byste pracovat v oblastech, kde je nutné rychlé rozhodování či v prostředí, které je stresové.

6 – 11 bodů

O intuici sice mírně pochybujete, ale v žádném případě ji jednoznačně neodmítáte, protože jste již sami zažili zvláštní pocity, které předcházeli skutečným událostem. Vaše mysl, rozvinutý smysl pro logiku, ji blokuje.

12 – 18 bodů

Intuice často ovlivňuje váš život, což si plně uvědomujete, nepotlačujete ji, chtěli byste ji rozvíjet, ale jen málo proto děláte. Možná třeba nevíte jak či máte špatného učitele. Více tedy trénujte, abyste si byli jistí a mohli ji bez obav využívat. Dokážete se rychle a relativně správně rozhodovat, jste dobrý vedoucí týmu. Nevyrovnané emoce v rodině a okolí mírně blokují intuici a mohou následně vyvolávat chaos ve vztazích.

19 a více

Intuice je vaším vrozeným talentem, úspěšně rozvíjenou vlohou, a to vědomě i nevědomě. Odhad a úsudek bývá velice přesný. Dokážete se rychle rozhodovat, Vaše reakce bývají bleskové. Máte cit pro personalistiku, méně však pro vztahy osobní, neboť je racio vytrvale potlačované přijímanými pocity. Dokonce se dá říci, že intuice vás pronásleduje. Je nutné pro ni najít vhodný ventil a pracovat s ní, abyste nepřetěžovali svoji psychiku.

-lz-

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
366 x [13%]
Aperol spritz
257 x [9%]
Cuba Libre
269 x [9%]
Piňa Colada
257 x [9%]
Daiquiri
260 x [9%]
Margarita
359 x [13%]
Cosmopolitan
276 x [10%]
Mai-Tai
282 x [10%]
Whiskey sour
254 x [9%]
Pisco sour
265 x [9%]

Celkem hlasovalo : 2845

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru