Nahrávám...

Domů VIPky

Testy F2 v Jerezu dopadly pro Sauber Junior Team by Charouz úspěšně

První solidní krok před startem nové sezóny Formule 2 má za sebou Sauber Junior Tým by Charouz. Po třech dnech testování ve španělském Jerezu v týmu vládne opatrná spokojenost. 

Sauber Motorsport, který bude letos ve Formuli 1 závodit pod hlavičkou Alfa Romeo Racing, se pro sezónu 2019 spojil s českým týmem Charouz Racing System a bude mít své jezdce v každé kategorii FIA. Už minulý týden byli pro sezónu F2 jako oficiální piloti představeni Brit Callum Ilott a Američan s ekvádorskými kořeny Juan Manuel Correa. Oba mladíci se tak v rámci testování představili v úterý, ve středu a ve čtvrtek na okruhu v Jerezu. 

Callum i Juan Manuel se velmi rychle přizpůsobili současné generaci vozů a odvedli kus dobré práce. Tým se zaměřil na testování výkonu, simulaci závodů, zastávky v boxech, rychlé starty i analýzu dat. Ilott, který byl loni třetí v GP3, dokončil úterní testy devátý a sedmý, ve středu byl osmý a třetí, ve čtvrtek pak čtrnáctý a jedenáctý. 

Correa, který má také zkušenosti z GP3, byl první den dvanáctý a třináctý, ve středu devátý a pátý a ve čtvrtek patnáctý a osmnáctý. 

Antonín Charouz, majitel Charouz Racing System, řekl: "V Jerezu jsme si užili příjemné testy a bylo to pozitivní první představení Sauber Junior by Charouz na trati. Jako tým jsme dosáhli všeho, čeho jsme chtěli, jezdci zajeli dobře. Výsledky z Jerezu nám dávají pevný základ, na kterém můžeme dále stavět."
Bob Vavřík, ředitel Charouz Racing System, řekl:
 "S tím, co jsme v Jerezu ukázali, jsem spokojený. Vyzkoušeli jsme si vše, co jsme chtěli. Výsledky byly dobré a ukazují nás v dobrém světle. Dokázali jsme, že s nováčky ve Formuli 2 jsme silní. Důvodem je i fakt, že Callum a Juan mají velmi dobré vztahy se svými inženýry. Funguje tam skvělá chemie, což je vždy pozitivní."
Callum Ilott řekl: "Bylo skvělé začít pracovat s týmem, začít budovat vztahy a projít si testovacím programem. Všechno bylo z mého pohledu pozitivní a myslím, že máme skvělý základ, na němž budeme pokračovat v Barceloně. Při každé jízdě jsem se cítil lépe a lépe, našel jsem dobré tempo. Hodně jsem se dozvěděl, zvlášť o startech a zastávkách v boxech, což může v závodě znamenat hodně."
Juan Manuel Correa řekl:
 "Z pohledu věcí, které jsme si řekli a které jsme poté vyzkoušeli, to byly pozitivní tři dny. Komunikace s týmem je perfektní, měli jsme vždy zpětnou vazbu. Pro mě tyto dny znamenaly spoustu nových zážitků, všechno šlapalo skvěle. S výsledky jsem spokojený a těším se, až si znovu sednu do kokpitu."

Další předsezónní testy čekají Sauber Junior Team by Charouz v Barceloně 5. - 7. března.


Více informací se dozvíte na sauberjuniorteam.com.

CHOCOLAND

BLOG: PARAEVROPSKÁ CESTA
Jsem novinářka, sociálně-právní poradce, lektorka, psychoterapeutka, máma, kamarádka, ale nikdy jsem nebyla cestovatelka. Cestování vždy bylo bohužel na samém okraji mého žebříčku aktivit, bylo prostě zbytné. Přišel čas to změnit!
Rozhodla jsem se, že navštívím všechna hlavní města zemí, která leží v Evropě. Svůj tříletý projekt jsem nazvala PARAEVROPSKÁ CESTA a odstartovala jsem ho 21. 3. cestou do Vídně. Touto cestou chci poděkovat všem, kteří mne podporují!  

Historicky mám za sebou návštěvu Pažíže, Bruselu, v loňském roce jsem se s mojí Zuz vydala do Dublinu (tedy ono to bylo naopak) a před nedávnem jsem byla v Bratislavě.

Víte kolik leží v Evropě zemí? 

Lenka Žáčková

HIMALYO
NÁŠ TIP

MIOMAT

8G PŘIJÍMAČKY.CZ

SLOVA SLAVNÝCH

„Čas je život. Nedá se vrátit ani nahradit. Marnit čas znamená marnit život. Ovládat svůj čas však znamená ovládat svůj život a plně ho využívat.“

Alan Lakein, americký spisovatel 

Anketa

JAKÉMU MASU DÁVÁTE PŘEDNOST?

Kuřecímu
122 x [14%]
Hovězímu
97 x [11%]
Vepřovému
72 x [8%]
Krůtímu
80 x [9%]
Jehněčímu
74 x [8%]
Sladkovodním rybám
87 x [10%]
Mořským rybám
95 x [11%]
Mořským plodům
90 x [10%]
Jinému druhu masa
79 x [9%]
Maso nejím
91 x [10%]

Celkem hlasovalo : 887

O BOURBONU
  • Musí být vypálen na území USA 
  • Musí být vyroben ze směsi obilovin, kdy jej od 51 % do 79 % musí tvořit kukuřice
  • Minimální doba zrání jsou dva roky
  • Voda v Kentucky, která se používá při výrobě bourbonu, je považována za nejsladší na světě
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • Musí zrát v nových vypálených sudech z Bílého dubu 
AKTUALITY
JDI nahoru