Připravit se na piknik nemusí být vůbec náročné, pokud máte ty správné pomocníky

Popadněte deku a vydejte se na skvělý piknik po vzoru Francouzů. Najděte místo s nezapomenutelným výhledem na okolní krajinu. Doma si připravte pohoštění a vězte, že je celá řada skvělých pomocníků, se kterými budete těmi nejlepšími hostiteli v přírodě.

Co kdybyste na společné setkání upekli bagetky, které můžete podávat s parmskou šunkou nebo kousky jemného sýra? S pečící keramickou formou na pět mini bagetek od Emile Henry vytvoříte pečivo, které je na povrchu krásně křupavé a uvnitř naopak příjemně vláčné. Nádoba má ve víku tři otvory na unikání páry a po stranách úchopy pro snadnou manipulaci. Uvnitř formy se ukrývá pět prohlubní na pečivo o hmotnosti 100 gramů. Víko je neglazované, aby si houstičky zachovaly tu nejlepší možnou vlhkost. A až svůj výtvor dopečete, z trouby se bude linout vůně jako z místní pekárny. Krásný designový kousek pořídíte v prodejnách Potten & Pannen - Staněk za 2 490 Kč.

Bez sladké tečky na závěr by zážitek z jídla v přírodě nebyl dokonalý. Upečte při této speciální příležitosti 6 minibábovek populárního tvaru swirl pomocí formy od americké značky Nordic Ware. Nepřilnavý povrch z litého hliníku ocení zejména všichni amatérští kuchtíci, protože i přes svůj komplikovaný tvar půjdou bábovky velmi snadno vyklopit. Připravit můžete jak sladké, želatinové či pěnové dezerty, tak také slané pochoutky. Vířivý tvar obzvlášť vynikne při použití cukrářských polev. Neváhejte a pořiďte si svůj vlastní kousek v originálním zlatém zpracování, s praktickými uchy pro lepší manipulaci nebo na zavěšení.

Formu pořídíte v prodejnách Potten & Pannen - Staněk za 1450 Kč.

Oba pomocníky můžete pořídit i na www.pottenpannen.cz

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
368 x [13%]
Aperol spritz
258 x [9%]
Cuba Libre
270 x [9%]
Piňa Colada
258 x [9%]
Daiquiri
260 x [9%]
Margarita
360 x [13%]
Cosmopolitan
277 x [10%]
Mai-Tai
283 x [10%]
Whiskey sour
255 x [9%]
Pisco sour
266 x [9%]

Celkem hlasovalo : 2855

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru