Ukazatele oznamují, že je načase pořídit novou matraci byste neměli opomíjet

Matrace je nezbytnou součástí našeho domova a měla by být opravdu kvalitní. Je samozřejmostí, že každých pár týdnů měníme povlečení, po pár letech  vyměníme staré polštáře a peřiny za nové, ale na matraci tolik nemyslíme. A to je chyba!  Matrace je nejen pro naše zdraví, ale i pohodlí ze všeho nejdůležitější.

Pokud si myslíte, že matraci musíte vyměnit až tehdy, začnou-li vás do zad tlačit kovová péra, jste na omylu. Odborníci i prodejci nábytku se shodují, že životnost jedné matrace je přibližně 8 – 10 let. Důležité je kromě toho sledovat i další známky, které vám o stavu vaší matrace hodně napoví.

  1. Viditelné změny

První posouzení stavu matrace můžete provést velmi jednoduše – pohledem. Pokud si všimnete jakýchkoli proleženin, prohlubní nebo jiných nerovností, znamená to, že matrace ztrácí svou pružnost. Tvoří-li se v matraci hrudky, nebude se vaše váha se při spaní rovnoměrně rozkládat, což s nejvyšší pravděpodobností povede ke snížení kvality vašeho spánku.

  1. Necítíte se odpočatí

Dobrá matrace rovná se šťastné tělo. Spíte-li na kvalitním podkladu, měli byste se ráno probudit odpočatí a plní energie. Pokud se však během noci často budíte a přetáčíte se ze strany na stranu, je jasné, že něco není správně. Vaše tělo pracuje přesčas, aby našlo pohodlnou spánkovou polohu, která však neexistuje.

  1. Trápí vás bolesti

Staré matrace mají tendenci postupně ztrácet schopnost poskytovat vašemu tělu náležitou oporu a jakmile se tak stane, začnete její pokles během noci nebo po probuzení intenzivně pociťovat. Bolesti krku, zad i ramen, které se v průběhu dne zlepšují, jsou známkou toho, že potřebujete novou matraci nebo že spíte na takové, která svou tvrdostí vašemu tělu nevyhovuje.

  1. Zhoršující se alergie

Trpíte alergií a najednou pociťujete, že se příznaky zhoršují v nočních hodinách nebo ráno po probuzení? I to je možná důvod, proč zvážit nákup nové matrace. Roztoči jsou totiž jednou z hlavních příčin alergií a v polštářích, peřinách a především pak matracích se jim daří velmi dobře.

  1. Nároky vašeho těla se mění

Přestože je možná vaše stávající matrace v dobré kondici, nemusíte s ní být nutně spokojeni. Vaše tělo se v průběhu života mění, a pokud podstatně přiberete na váze nebo zhubnete, mohou se vaše požadavky změnit. Tvrdost matrace vám najednou nevyhovuje, bolí vás záda a klouby a v noci se skoro nevyspíte.

Odpověděli jste si na některý z výše popsaných bodů kladně? Pak neváhejte a začněte se poohlížet po nové matraci, která učiní vašim potížím přítrž a tělu poskytne maximální komfort i zdravou oporu. Matrace od českého výrobce MORAVIA COMFORT jsou jedny z nejkvalitnějších na trhu. Nabídnou vám širokou škálu materiálů, rozměrů a tvrdostí, z nichž si vybere opravdu každý. Nelézt je můžete na distribučních místech po celé České republice.

Audioknihy: Já, vrah 2

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
197 x [11%]
Aperol spritz
182 x [10%]
Cuba Libre
189 x [10%]
Piňa Colada
181 x [10%]
Daiquiri
183 x [10%]
Margarita
186 x [10%]
Cosmopolitan
200 x [11%]
Mai-Tai
164 x [9%]
Whiskey sour
182 x [10%]
Pisco sour
189 x [10%]

Celkem hlasovalo : 1853

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru