Moře u Mělníka: festival plný chutí a kultury pro celou rodinu

Ve dnech  9. a 10. července se mělnické nábřeží promění v přímořské letovisko plné vůní a chutí pokrmů z celého světa a nabídne také řadu kulturních lahůdek. Festival určený pro celou rodinu se na mělnické náplavce koná druhým rokem a program, který si pořadatelé připravili, potěší všechny smysly návštěvníků. Těšit se můžou na koncerty, barevná novocirkusová vystoupení, pouliční divadlo, tvůrčí dílny pro děti a také na loď Tajemství bratří Formanů, která u břehů mělnické náplavky na tento víkend zakotví a pozve návštěvníky na svoji divadelní palubu.

Program plný divadla, cirkusu, hudby a překvapení

Pestrý program nabízí zábavu na celý víkend. Divadelní loď Tajemství pozve diváky ke zhlédnutí pohádkového představení Šťastný princ, které vzniklo ve spolupráci Divadla bratří Formanů s kladenským Divadlem Lampion. Jedná se o interaktivní adaptaci známé pohádky Oscara Wilda o tom, že hrdinou se může stát kdokoli z nás, stačí jen se nebát, stačí mít někoho rád. Až se návštěvníci vrátí z lodi zpět na pevnou zem, můžou pohlédnout k výšinám na představení Long Vehicle Circus. Ti propojují umění chůze na vysokých chůdách s akrobacií, tancem a pantomimou. V.O.S.A Theatre vás zase uhrane propojením živé hudby a novocirkusového umu. Libé tóny si můžete užít dosyta díky swingovému Zatrestbandu, který je opravdovým big bandem čítajícím 25 muzikantů. Zpěvnou muziku, která dopluje k uším posluchačů jako na mořských vlnách, zase zajistí Baťa a Kalábůf něžný beat.

A je toho mnohem víc, v průběhu dne potkáte pouliční umělce, kejklíře nebo si můžete s dětmi užít workshopy a dílny připravené přímo pro ně.

Všechny chutě světa

O gastronomický zážitek se postarají ty nejlepší food trucky a stánky s jídlem. Během jednoho dne tak můžete díky rozmanité nabídce objevovat chutě italské, španělské, argentinské nebo asijské kuchyně. Ochutnat můžete grilované ryby, zchladit se rolovanou zmrzlinou nebo překonat možné obavy a vyzkoušet hmyzí pochoutky. Food trucků a stánků bude na náplavce hned tři desítky a bude jen na vás, k jakému vás chutě přivedou. Můžete také koukat pod ruce účastnici soutěže MasterChef Chili Ta Thuy, která předvede kuchařskou show.

K dobrému jídlu patří samozřejmě i lahodné pití, v nabídce budou míchané drinky, alkoholické i nealkoholické nápoje, piva z minipivovarů nebo cidery.  

Festival vznikl ve spolupráci města Mělník a Epoque Events.

Vstupenky na festival je možné zakoupit již nyní na: https://melnickanaplavka.cz/vstupenky/

Více informací na: https://melnickanaplavka.cz/

FB: https://www.facebook.com/melnickanaplavka

IG: https://www.instagram.com/melnickanaplavka/

 

Audioknihy: Já, vrah 2

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
197 x [11%]
Aperol spritz
182 x [10%]
Cuba Libre
189 x [10%]
Piňa Colada
182 x [10%]
Daiquiri
183 x [10%]
Margarita
186 x [10%]
Cosmopolitan
200 x [11%]
Mai-Tai
164 x [9%]
Whiskey sour
182 x [10%]
Pisco sour
189 x [10%]

Celkem hlasovalo : 1854

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru