Našim fotbalistům na EURO 2021 fandí celá republika, ale na fotbalové veterány se zapomíná…

Jen málokdo v naší zemi netuší, že právě probíhá 15. mistrovství Evropy ve fotbale EURO 21. Češi jsou vášnivými fanoušky, nejen doma u obrazovek, ale i ve sportbarech a na veřejných prostranstvích diskutují o zápasech, o výkonech našeho týmu a v případě výhry naše fotbalisty velebí. Z mnohých hráčů se po mistrovství stávají „celebrity“, o které se zajímají média, fanoušci se s nimi dávají na ulici do řeči, nadšeně vítají možnost společné fotografie.

Jenomže každý, tedy i fotbalista, stárne. A odchodem do fotbalového důchodu popularita klesá, až většina z nich upadne v zapomnění. Jako celá řada kdysi slavných hráčů, dnes fotbalových veteránů. Veřejnost se nezajímá, jak žijí, co dělají, ani jestli něco nepotřebují. Takový přístup se moc nezamlouvá současnému majiteli fotbalové Dukly Praha Petru Pauknerovi. Rozhodl se tedy, že fotbalovým veteránům Dukly zajistí alespoň kvalitní zdravotní péči. Domluvil se s vedením pražské kliniky IKEM, že všichni fotbaloví internacionálové Dukly Praha, kteří projeví zájem, budou komplexně vyšetřeni na pracovišti preventivní kardiologie IKEM. Pokud vyšetření ukáže jakékoliv onemocnění, fotbalových internacionálů se ujmou lékaři v IKEMu nebo v dalších špičkových zařízeních Ministerstva zdravotnictví ČR.

Slovo dalo slovo a první dvě skupiny seniorů mají již vyšetření za sebou. Ze svého titulu přednosty preventivní kardiologie se jich ujala profesorka MUDr. Věra Adámková. „Ročně projde naším pracovištěm více než čtyřicet tisíc našich spoluobčanů. Mezi nimi je i řada bývalých nebo současných špičkových sportovců, kteří naši zemi reprezentují a proslavují (nebo proslavili) ve světě svými obdivuhodnými sportovními výkony. Moje generace si dosud dobře pamatuje jména mnohých slavných československých fotbalových legend, jakými jsou například: Josef Masopust, Ivo Viktor, Antonín Panenka, Karol Dobiáš, Karel Poborský, Pavel Nedvěd, Ladislav Vízek, Vladimír Šmicer a stovky dalších. V době, kdy jejich jména skloňovali téměř všichni naši občané, měli tito slavní sportovci tu nejlepší zdravotnickou péči. Avšak poté, kdy ukončili svoji sportovní kariéru o odešli do sportovního důchodu, veškeré výsady skončily. Proto jsem uvítala spolupráci IKEMu s Duklou Praha. A samozřejmě jsme připraveni takto kvalitní zdravotnickou péči poskytnout i dalším internacionálům, bez ohledu na to, v jakých dresech naši republiku reprezentovali.“

Je pití vína zdraví prospěšné nebo ne?

Zdroj: Helena Váňová Production

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
351 x [13%]
Aperol spritz
243 x [9%]
Cuba Libre
257 x [10%]
Piňa Colada
243 x [9%]
Daiquiri
248 x [9%]
Margarita
347 x [13%]
Cosmopolitan
264 x [10%]
Mai-Tai
228 x [9%]
Whiskey sour
241 x [9%]
Pisco sour
251 x [9%]

Celkem hlasovalo : 2673

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru