Na výlet s dětmi do Žďáru nad Sázavou

Vymyslet výlet, na kterém by se zabavila celá rodina, může být docela oříšek. Pokud se ale vydáte do Žďáru nad Sázavou, můžete si vybrat zážitky, při kterých se nebudou nudit dospělí ani děti. Zámecký areál si můžete projít pěkně po svých, nebo vyzkoušet novinku, kterou je herní kárka. Půjčte si kárku plnou veselých her, naložte do ní dítě nebo manželku a můžete vyrazit poznávat náš zámek. Dostanete k tomu herní plánek a mapku a na co při výletu nezapomenout?

Muzeum nové generace

Nechte se provést příběhem areálu bývalého cisterciáckého kláštera a dnešního zámku rodiny Kinských s unikátní multimediální zážitkovou expozicí pro malé i velké. Muzeum nové generace je držitelem ocenění Živa award za nejkreativnější muzeum ve střední Evropě.

Jediné muzeum, jehož cílem je vyhnat vás z muzea ven

NÁŠ TIP: Navštivte Muzeum nové generace jako první místo na cestě za poznáním Žďárských vrchů. Muzeum nové generace totiž není jen muzeum, je to klíč k pochopení celého areálu bývalého kláštera – dnešního zámku ve Žďáru nad Sázavou, Zelené hory (památka UNESCO) i širokého okolí. Po návštěvě máte v ruce všechny indicie ke své cestě! Ta může vést z muzea třeba Po stopách Santiniho (prohlídka areálu zámku s průvodcem).

Na recepci dostanete sluchátka s audioprůvodcem a příjemné hlasy cisterciáckého mnicha a holčičky ze naší doby vás budou provázet celou expozicí. Jedinečné multimediální prvky vás doslova vtáhnou do děje! Budete se těšit na další a další a další exponát… Přízemí expozice je věnovaná cisterciáckému řádu a temnému středověku, první patro vám umožní pohled do krásného a barevného světa baroka. Vychutnejte si kombinaci zážitkových prvků s exponáty zapůjčenými z významných českých institucí.

Audioprůvodce je nahrán v 5 cizojazyčných mutacích - angličtině, němčině, francouzštině, polštině a ruštině.

Letní dětské prohlídky

Už popáté je na zámku připraven letní program pro rodiny s dětmi! Během zábavné interaktivní prohlídky se tentokrát ponoří do pestrého a tajemného světa architektury a geometrických tvarů. Prohlídky jsou vhodné pro děti starší 4 let.

Letní program pro rodiny s dětmi probíhá každé prázdninové pondělí, středu a pátek.

Co děti čeká?

Stanou se architekty a staviteli. Začátek je v Muzeu nové generace, pak vyrazí hledat geometrické tvary do areálu, seznámí se s geometrií v architektuře a prozkoumají stavby od sklepů po půdu. Děti si také zámecký areál samy postaví z obří stavebnice. Budou se bavit, ale zároveň se něco nového naučí a dozvědí. Program je plný zábavných výtvarných a pohybových aktivit.

Zažijte cestu, zažijte příběh!

Navštivte nejzajímavější místa bývalého cisterciáckého kláštera – nynějšího zámku, která jsou spojena s výjimečným architektem Janem Blažejem Santini-Aichelem. Seznámíte se se životem v cisterciáckém řádu, vstoupíte do osobního sídla opata – prelatury, kde můžete obdivovat rozsáhlou nástropní malbu z 18. století, která dosud nemusela být restaurována, navštívíte baziliku minor Nanebevzetí Panny Marie a sv. Mikuláše s 2. nejdelší chrámovou lodí na Moravě, zavítáte do obydlí mnichů – konventu nebo nahlédnete do studniční kaple.

Dětské čtvrtky s Chytrou rukou

Přihlaste děti do programu Chytrá ruka, na workshopech se naučí tradičním řemeslům. Například brašnářství, tkadlectví, hrnčířství nebo knihařství. Program je určen pro děti ve věku 7 a 15 let. Například na workshopu Brašnář a tkadlec si děti vyrobí vlastní originální koženou peněženku a seznámí se se specifiky práce s kůží. Zábavnou formou zjistí, jaká řemesla se v minulosti zabývala textilní výrobou a jak složitý byl proces výroby oděvu. Zahrají si také spoustu veselých her.

Po zámku s mobilem v ruce

Mobilní hra v aplikaci Skryté příběhy. Santini potřebuje vaši pomoc a inspiraci při tvorbě kostela na Zelené hoře. Čtyřkilometrová procházka vás zavede k několika Santiniho stavbám v okolí zámku.

Doporučujeme pro děti od 6 let.

Zážitkové prohlídky

Večerní zážitkové prohlídky, při kterých ožívají dávní obyvatelé zámku, nebo zábavné poznávací programy pro rodiny připravujeme po celý rok. Sledujte naše akce!

Doporučujeme dětem od 4 let.

Koupačka na Piláku

Toužíte po příjemném koupání, dětském hřišti nebo rodinném turnaji v minigolfu? Do moderního rekreačního areálu u Pilské nádrže, kde vše zmíněné najdete, to je ze zámku cca 10 minut pěšky.

Audioknihy: Já, vrah 2

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
197 x [11%]
Aperol spritz
182 x [10%]
Cuba Libre
189 x [10%]
Piňa Colada
181 x [10%]
Daiquiri
183 x [10%]
Margarita
186 x [10%]
Cosmopolitan
200 x [11%]
Mai-Tai
164 x [9%]
Whiskey sour
182 x [10%]
Pisco sour
189 x [10%]

Celkem hlasovalo : 1853

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru