Čokoládová roláda s višněmi z kuchařky pro kombinované parní trouby

Pro všední den se volí moučník, který připravíte rychle a na svátek či neděli si necháte ten náročnější. To však neplatí pro čokoládovou roládu s višněmi, kterou vám právě doporučujeme. Tento skvělý moučník totiž připravíte za pouhých 30 minut a vypadá a chutná skvěle.

Ingredience:

Na čokoládový piškot:

  • 2 polévkové lžíce cukru
  • 6 vajec, velikost M
  • 175 g cukru
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • 50 g kakaového prášku, prosetého
  • 2 polévkové lžíce cukru

Náplň:

  • 1 sklenice višní (à 390 g)
  • 150 g smetany
  • 150 g zakysané smetany
  • 2 polévkové lžíce cukru moučka

Postup:

  1. Pečicí formu vyložíme pečicím papírem a posypeme cukrem. Zasuneme univerzální plech. Spustíme automatický program nebo předehřejeme podle manuálních nastavení.
  2. Oddělíme žloutek od bílku a bílek si necháme na později. Z vaječného žloutku, cukru a vanilkového extraktu vymícháme krém. Vmícháme kakaový prášek. Z bílku vyšleháme tuhý sníh a opatrně přidáme do čokoládové směsi. Rozložíme rovnoměrně v pečicí formě. Pečicí formu postavíme na univerzální plech a pečeme podle průběhu programu nebo manuálních nastavení.
  3. Velký kus pečicího papíru rozložíme na pracovní ploše a posypeme cukrem. Čokoládový korpus vyklopíme ihned po upečení na pečicí papír, přikryjeme kuchyňskou utěrkou a necháme vychladnout. Višně slijeme a šťávu zachytíme. Višně rozpůlíme. Vyšleháme tuhou šlehačku a vmícháme zakysanou smetanu.
  4. Z vychladlého korpusu stáhneme pečicí papír. Korpus potřeme trochou šťávy z višní a boky čistě okrojíme. Jednu z kratších stran nakrojíme podélně asi 1½ cm od okraje. Potřeme směsí ze šlehačky a smetany, rozložíme na ni višně a srolujeme od nakrojené strany. Dáme na moučníkový podnos a posypeme moučkovým cukrem.

Příslušenství:

pečicí forma, obdélníková

33 cm x 23 cm

pečicí papír

univerzální plech

kuchyňská utěrka

Nastavení:
Automatický program

Moučník | Čokoládová roláda

Doba trvání programu: 20 minut

Manuálně

Provozní způsoby: Kombin. přípr. + hor. vzd. plus

Teplota: 160 °C

Vlhkost: 50 %

Předehřátí: Zap.

Doba přípravy: 20 minut

Úroveň: 1

www.miele.cz

PENNY má nové plyšáky

Pro chuť i pro zdraví

Revalid Skin Care

Anketa

Které jméno podle vás nejvíce rezonuje mezi návrháři?

Zoltán Tóth
160 x [10%]
Josefína Bakošová
138 x [8%]
Dominik Navrátil
371 x [22%]
Machač
140 x [8%]
Iveta Řádková
122 x [7%]
Lucie Marim
136 x [8%]
Luděk Šmehlík
149 x [9%]
Klára Nademlýnská
149 x [9%]
Beáta Rajská
146 x [9%]
Miroslav Michael Knot
156 x [9%]

Celkem hlasovalo : 1667

POČASÍ
BLOG/ČEK

„Náš strážný anděl se občas nemůže dívat na to, jak se ničíme, a tak nás zastaví docela drastickým způsobem. Někdy zpomalí či přímo zastaví naše fyzické tělo úrazem, který nám nedovolí konat. Jindy nám uštědří zradu přátel, abychom nešli vstříc po jejich boku vlastní zkáze!“
Lenka Žáčková

Facebook

JDI nahoru