Čokoládová roláda s višněmi z kuchařky pro kombinované parní trouby

Pro všední den se volí moučník, který připravíte rychle a na svátek či neděli si necháte ten náročnější. To však neplatí pro čokoládovou roládu s višněmi, kterou vám právě doporučujeme. Tento skvělý moučník totiž připravíte za pouhých 30 minut a vypadá a chutná skvěle.

Ingredience:

Na čokoládový piškot:

  • 2 polévkové lžíce cukru
  • 6 vajec, velikost M
  • 175 g cukru
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • 50 g kakaového prášku, prosetého
  • 2 polévkové lžíce cukru

Náplň:

  • 1 sklenice višní (à 390 g)
  • 150 g smetany
  • 150 g zakysané smetany
  • 2 polévkové lžíce cukru moučka

Postup:

  1. Pečicí formu vyložíme pečicím papírem a posypeme cukrem. Zasuneme univerzální plech. Spustíme automatický program nebo předehřejeme podle manuálních nastavení.
  2. Oddělíme žloutek od bílku a bílek si necháme na později. Z vaječného žloutku, cukru a vanilkového extraktu vymícháme krém. Vmícháme kakaový prášek. Z bílku vyšleháme tuhý sníh a opatrně přidáme do čokoládové směsi. Rozložíme rovnoměrně v pečicí formě. Pečicí formu postavíme na univerzální plech a pečeme podle průběhu programu nebo manuálních nastavení.
  3. Velký kus pečicího papíru rozložíme na pracovní ploše a posypeme cukrem. Čokoládový korpus vyklopíme ihned po upečení na pečicí papír, přikryjeme kuchyňskou utěrkou a necháme vychladnout. Višně slijeme a šťávu zachytíme. Višně rozpůlíme. Vyšleháme tuhou šlehačku a vmícháme zakysanou smetanu.
  4. Z vychladlého korpusu stáhneme pečicí papír. Korpus potřeme trochou šťávy z višní a boky čistě okrojíme. Jednu z kratších stran nakrojíme podélně asi 1½ cm od okraje. Potřeme směsí ze šlehačky a smetany, rozložíme na ni višně a srolujeme od nakrojené strany. Dáme na moučníkový podnos a posypeme moučkovým cukrem.

Příslušenství:

pečicí forma, obdélníková

33 cm x 23 cm

pečicí papír

univerzální plech

kuchyňská utěrka

Nastavení:
Automatický program

Moučník | Čokoládová roláda

Doba trvání programu: 20 minut

Manuálně

Provozní způsoby: Kombin. přípr. + hor. vzd. plus

Teplota: 160 °C

Vlhkost: 50 %

Předehřátí: Zap.

Doba přípravy: 20 minut

Úroveň: 1

www.miele.cz

KUSMI TEA 28denní čajový rituál na posílení imunity

VEVA PLUS - ŠKOLITEL

Nezapomínáte na školení BOZP a požární ochrany??? 

Víte, že většina z nás má povinnost absolvovat toto školení pravidelně?

Vyvarujte se případným problémům a pokutám!

Rozklikněte a hned budete vědět jak na to!

Anketa
POČASÍ
BLOG: PARAEVROPSKÁ CESTA

Můj projekt PARAEVROPSKÁ CESTA:

21.3.2019 jsem odstartovala svůj cestovatelský projekt výletem do Vídně. Chtěla jsem navštívit všechna hlavní města zemí, která leží v Evropě, ale netušila jsem, že zakrátko bude pozastaven. Projekt jsem změnila s ohledem na zněny, které přinesla pandemie a do projektu zařadím všechny své cesty po světě, i ty do Brna. Na poslední výpravu jsem se vydala s mojí Zuz letos červenci. Bergamo, Milano a italský venkov. Bohužel 3. den večer naše cesta skončila… Zuza si zlomila nohu.

Kdo jsem?

Jsem novinářka, sociálně-právní poradce, lektorka, psychoterapeutka, máma, kamarádka, ale nikdy jsem nebyla cestovatelka. Cestování vždy bylo bohužel na samém okraji mého žebříčku aktivit, bylo prostě zbytné. Přišel čas to změnit! Cestuji podle finančních možností, ale zážitky se koupit nedají, ty fakt musíte zažít a nepotřebujete nijak velký rozpočet, podstatné je si to užít!

Lenka Žáčková

21.3. 2019 jsem se vydala do Vídně.

 

Facebook

Návštěvnost
TOPlist
JDI nahoru