Mauviel M´150s hrnec oválný s poklicí, který potěší každého kuchaře

Michelinské hvězdy představují nejprestižnější ocenění na poli gastronomie. Jejich předchůdcem byl průvodce po zajímavých místech pro motoristy, který od roku 1900 pravidelně vydával André Michelin, známý francouzský výrobce pneumatik. Od roku 1926 začaly vycházet slavné hvězdičky, které reprezentovaly vysokou kvalitu podniku. Zatímco v minulosti stály restaurace s jednou hvězdou za zastávku, jen pokud byste je měli po cestě, dvě hvězdičky vybízely k menší zajížďce a tři hvězdy prozrazovaly, že restaurace je sama o sobě skvělým výletním cílem, dnes dokáže i jen jeden takovýto symbol potrápit velké množství vyhlášených šéfkuchařů, kteří nedají dopustit na špičkové nádobí světové kvality.

V roce 1830 založil Ernst Mauviel v normandském městě Villedie-les-Poeles manufakturu, která se zaměřila na výrobu měděného nádobí. Postupem času si tyto výrobky získaly věhlasnou prestiž, což dokazuje také to, že značka Mauviel byla i součástí kuchyní na palubě Titaniku. Dnes má více než 250 obchodů v padesáti zemích celého světa. Špičkové nádobí používají také ty nejslavnější restaurace oceněné michelinskými hvězdami včetně tříhvězdičkové francouzské “Art de vivre“, kterou vede vizionář a její dlouholetý ambasador Yannick Alléno. Jedním z vysoce hodnocených produktů je i oválný hrnec vyrobený z 90 % mědi a 10 % nerezové oceli. Tyto ušlechtilé materiály zaručují rychlé a rovnoměrné vedení tepla, optimální výkon a zároveň dlouholetou životnost. Vzhledem ke své velikosti jej ocení jak profesionálové, tak nadšení domácí kuchaři při přípravě gulášů, omáček, nebo na pečení drůbeže. K dostání je v prodejnách Potten & Pannen – Staněk nebo na www.pottenpannen.cz za 15 290 Kč.

Audioknihy: Já, vrah 2

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
199 x [11%]
Aperol spritz
185 x [10%]
Cuba Libre
191 x [10%]
Piňa Colada
185 x [10%]
Daiquiri
186 x [10%]
Margarita
188 x [10%]
Cosmopolitan
202 x [11%]
Mai-Tai
167 x [9%]
Whiskey sour
185 x [10%]
Pisco sour
192 x [10%]

Celkem hlasovalo : 1880

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru