Opečený chléb s Javořickou pomazánkou a grilovanou paprikou

Chystáte se grilovat si něco k večeři? Máte mezi sebou i vegetariány, které už nudí grilovaná cuketa a lilek? Pojďme jim to trochu zpestřit a potěšme je opečeným chlebem bohatě zdobeným paprikou z grilu, česnekem, rozmarýnem a Jaroměřickým Tradičním pomazánkovým lahůdkovým, jedním z loňských vítězů soutěže Regionální potravina v Kraji Vysočina. Čím si tento mléčný výrobek vysloužil toto uznávané ocenění? Rozhodně svou smetanově jemnou chutí podle originální české receptury. Jedinečná pochoutka Jaroměřické mlékárny se totiž vyrábí výhradně ze smetany a přírodních surovin. Můžete si ji dopřávat nejen naslano, ale i nasladko.

Počet porcí: 4 porce        Doba přípravy: 25 minut

Ingredience:

Postup:

  1. Papriky v celku položíme na gril a necháme celé spálit. Poté je dáme pod vlhkou utěrku a necháme je zapařit. Budou se nám lépe loupat.
  2. Plátky chleba na grilu opečeme z obou stran, necháme zlehka vychladnout a namažeme je pomazánkou.
  3. Spařené papriky oloupeme rozpůlíme a vyndáme z nich semínka. Poté je na grilu necháme prohřát. Potíráme olejem s rozmačkaným česnekem a nasekaným rozmarýnem.
  4. Papriky poklademe na chleby, osolíme, opepříme a nakonec posypeme petrželkou.

Zdroj, foto: Regionální potravina

Mysl těla - Buněčná inteligence a paměť

https://www.thomasverny.cz/#program

Zima na vlně audioknih

Anketa

Co je pro vás důležité pro udržení vztahu

Vášeň
186 x [11%]
Věrnost
173 x [10%]
Velkorysost
164 x [9%]
Laskavost
177 x [10%]
Spolehlivost
167 x [10%]
Zásadovost
159 x [9%]
Poctivost
169 x [10%]
Dostatek pozornosti
208 x [12%]
Sebedůvěra
165 x [9%]
Smysl pro humor
169 x [10%]

Celkem hlasovalo : 1737

VEVA PLUS - ŠKOLITEL

Nezapomínáte na školení BOZP a požární ochrany??? 

Víte, že většina z nás má povinnost absolvovat toto školení pravidelně?

Vyvarujte se případným problémům a pokutám!

Rozklikněte a hned budete vědět jak na to!

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru