Smažený kapr v pivním těstíčku s majonézou z meduňky

Kdo by odolal kombinaci kapra s pivem. Máme pro vás skvělý tip na pivní těstíčko, ale určitě zbyde i trocha lahodného zlatavého moku na zahnání žízně. Jaké pivo se perfektně hodí ke kaprovi? Spodně kvašený polotmavý ležák Bedřichova jedenáctka z východočeského pivovaru VESELKA LITOMYŠL. Jedná se o nepasterované a nefiltrované pivo s obsahem alkoholu 4,5 %. Výsledné barvy a chuti sládci docílili skladbou 3 sladů – plzeňského, bavorského a karamelového – což poznáte, až ochutnáte. Bedřichova jedenáctka okouzlila také odborníky, proto ji ocenili značkou kvality Regionální potravina v Pardubickém kraji.

Počet porcí: 4 porce        Doba přípravy: 40 minut

Ingredience:

  • 500 g kapřího filetu

Na těstíčko:

Postup:

  1. Nejdříve připravíme těstíčko – smícháme vlažné pivo a droždí a poté přidáme mouku. Necháme cca 30 minut kynout.
  2. Na kapřím filetu v hřbetní části uděláme zářezy blízko u sebe, abychom přeřezali kosti. Poté kapra nakrájíme na plátky maximálně jeden centimetr silné. Osolíme
    a opepříme.
  3. Kapří hranolky poprášíme moukou, namáčíme do těstíčka a rovnou smažíme v rozpáleném oleji.
  4. Nasekáme meduňku a smícháme s majonézou. Můžeme okyselit citronem.

Zdroj, foto: Regionální potravina

KUSMI TEA 28denní čajový rituál na posílení imunity

VEVA PLUS - ŠKOLITEL

Nezapomínáte na školení BOZP a požární ochrany??? 

Víte, že většina z nás má povinnost absolvovat toto školení pravidelně?

Vyvarujte se případným problémům a pokutám!

Rozklikněte a hned budete vědět jak na to!

Anketa
POČASÍ
Facebook

Návštěvnost
TOPlist
JDI nahoru