Petr Jákl pozval oscarového Michaela Caina do Karlových Varů

Nebylo snad sportovního fanouška, který by nesledoval olympijské hry, které byly pro českou výpravu velmi úspěšné. Se světem tohoto svátku sportovců je úzce spjatý i historický velkofilm Jan Žižka. Sám producent a režisér Petr Jákl je bývalým reprezentantem v judu a v roce 2000 se dokonce zúčastnil olympijského klání v Sydney.

Vzpomínky na vlastní účast na olympiádě i natáčení velkofilmu ožily díky skvělým výkonům našich sportovců, především pak díky výkonům Lukáše Krpálka, zápasníka-judisty, který v Tokiu obhájil zlato z Rio de Janeira (2016). „Měl jsem obrovskou radost, když Lukáš zvítězil podruhé na olympiádě. V Žižkovi si zahrál s celou plejádou úspěšných olympioniků a já jsem velmi rád, že vedle celosvětově uznávaných hereckých hvězd se blýskli i naši nejúspěšnější sportovci,“ říká Petr Jákl.

Do zbroje ve jménu nejudatnějšího a neporazitelného vojevůdce světa povolal režisér vedle Lukáše Krpálka i další své kamarády olympioniky. Ve filmu si tak zahráli: David Svoboda, moderní pětibojař, olympijský vítěz z her 2012 (Londýn) Roman Šebrle, vícebojař a olympijský vítěz v desetiboji z roku 2004 (Athény), Rudolf Kraj, který vybojoval stříbro v boxu v roce 2000 (Sydney), Marek Švec zase přivezl bronz z řecko-římského zápasu v roce 2008 (Peking) a samozřejmě již zmíněný Lukáš Krpálek.

Velká zpráva mimořádného významu je spojena s Mezinárodním filmovým festivalem v Karlových Varech, přivítá totiž jednu z největších filmových legend současnosti a držitele dvou Oscarů Michaela Caina. Má na svém kontě přes sto filmových rolí a jednou z posledních v řadě je Lord Boreš, kterého ztvárnil právě ve velkofilmu Jan Žižka. Převezme zde Křišťálový glóbus za mimořádný přínos světovému filmu. „Jsem strašně rád, že Michael přijal mé pozvání a do Varů dorazí,“ potvrdil nadšený Petr Jákl, který světovou hvězdu na filmovou přehlídku pozval.

Sir Michael Caine je opravdu vzácnou návštěvou. V březnu tento filmový velikán s typickým londýnským přízvukem oslavil osmaosmdesáté narozeniny a téměř žádná pozvání s ohledem na protipandemická opatření nepřijímal, přesto se stal v posledním roce opět hrdinou Anglie. Spolu s Eltonem Johnem se nechali naočkovat mezi prvními, aby šli příkladem, nejen lidem ve Velké Británii.

Velkofilm Jan Žižka jde do finále a Petr Jákl se producentsky podílí na dalším velice zajímavém projektu, který nese název The Systém. V Mississippi padla první klapka snímku, který nás zavede do nesmlouvavého vězeňského prostředí, kde vládne zkorumpovaný systém. Vězni musí bojovat o holé přežití v tajných zápasech, které organizuje sám ředitel nápravného zařízení. Režie se ujal známý producent a spisovatel Dallas Jackson, jenž na sebe upoutal pozornost v roce 2017 seriálem Rebel, na kterém spolupracoval s ikonickým filmovým režisérem Johnem Singletonem.  O rok později debutoval filmem Thriller, který tehdy zcela novátorsky vystoupil z komfortní zóny žánru, čímž upoutal pozornost diváků i kritiků.

Petr Jákl není v zahraničí žádným nováčkem, v Hollywoodu produkoval akční film režiséra Renny Harlina The Misfits, ve kterém jednu z hlavních rolí ztvárnil Pierce Brosnan. Na svém kontě má také válečné drama American Traitor: The Trial of Axis Sally (2021) a v kanadském Montrealu natáčel snímek Best Sellers (2021). Opomenout nemůžeme ani film The Last Full Measure (2019), který je natočený podle skutečného příběhu zdravotníka amerického letectva U.S. Air Force, Williama H. Pitsenbargera.

Audioknihy: Já, vrah 2

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
197 x [11%]
Aperol spritz
183 x [10%]
Cuba Libre
189 x [10%]
Piňa Colada
183 x [10%]
Daiquiri
184 x [10%]
Margarita
186 x [10%]
Cosmopolitan
200 x [11%]
Mai-Tai
165 x [9%]
Whiskey sour
183 x [10%]
Pisco sour
190 x [10%]

Celkem hlasovalo : 1860

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru