Novinky v oblacích. Romantická atrakce bude přímo u Vltavy!

Letošní ročník Dinner in the Sky pčináší velké změny, série zážitků v podobě obědů či večeří podávaných až padesát metrů nad zemí, v nichž se snoubí romantika s adrenalinem a špičkovou gastronomií. Speciální plošina se po letech působení na Vinohradech stěhuje přímo do srdce historické Prahy, a sice na pražskou náplavku. Letos budou účastníci gastrovýpravy do oblak startovat z Dvořákova nábřeží a historické centrum jim bude doslova ležet u nohou.

To však není jediná změna této atrakce, která již pravidelně ozdobí konec léta v české metropoli. Po několika letech, kdy menu na plošině vytvářeli méně známí šéfkuchaři a kuchaři, se letošní ročník vytasí se skutečnou kuchařskou celebritou. Přípravu tříchodového a čtyřchodového menu v tradiční i vegetariánské verzi dostal na starost hvězdný šéfkuchař Marek Raditsch z Kampa Parku, který se do širšího povědomí zapsal jako jeden z porotců televizní soutěže MasterChef.

Poslední novinkou je pak luxusní verze večeře při západu slunce s názvem Premium, kdy bude skvostné menu doprovázet šampaňské a další špičková vína. Začíná se jako vždy na začátku září (konkrétně 2. září) prodlouženým víkendem a pokračovat se bude i další víkendy babího léta.

A teď už rychle k samotnému menu. Jako předkrm nachystal Marek Raditsch lahodné tygří krevety ochucené medovým dresinkem z pomerančových květů a pepřem timut. Na místě teplého předkrmu se bude servírovat dýňová polévka v úchvatné variaci s červeným kari a kokosovým mlékem. Také hlavní chod překvapí rafinovaným snoubením evropských a asijských chutí, neboť jemná a křehká hovězí líčka získají pikantní podobu inspirovanou stylem gurmánské čínské provincie S‘-čchuan, naopak bramborové pyré coby přílohu dochutí japonský „křen“ wasabi. A sladká tečka na závěr? Tou bude vanilkové crème brûlée s malinovým sorbetem a pistáciemi.

Jak vlastně večeře či oběd v oblacích probíhá? Dvaadvacet hostů usedne kolem prostorného stolu na speciální pohodlná křesla, ke kterým je každý připásán bezpečnostními pásy. Poté je plošina vyzdvižena do vzduchu, kde šéfkuchař servíruje buď tříchodový oběd nebo o jeden chod bohatší večeři. K tomu se podává sklenka bublinek a posléze bílého či červeného vína. Oběd v oblacích stojí 2190 korun, za večeři hosté zaplatí 3380 korun. Výjimečným zážitkem je večeře při západu slunce, která stojí od 4190 korun až 5490 korun.

Romantická a současně gastronomická atrakce Dinner in the Sky se pořádá ve 40 zemích světa a zúčastnily se jí už desítky tisíc hostů. Na webových stránkách dinnerinthesky.cz můžete zakoupit dárkové poukazy či si zarezervovat konkrétní termíny. Generálním partnerem Večeře v oblacích je stejně jako minulý rok společnost JIP Potraviny-dodavatel pro gastronomii a širokou veřejnost.

NÁŠ TIP

Léto na vlně audioknih

Anketa

Co je pro vás důležité pro udržení vztahu

Vášeň
98 x [11%]
Věrnost
83 x [10%]
Velkorysost
85 x [10%]
Laskavost
82 x [9%]
Spolehlivost
84 x [10%]
Zásadovost
83 x [10%]
Poctivost
86 x [10%]
Dostatek pozornosti
102 x [12%]
Sebedůvěra
82 x [9%]
Smysl pro humor
80 x [9%]

Celkem hlasovalo : 865

VEVA PLUS - ŠKOLITEL

Nezapomínáte na školení BOZP a požární ochrany??? 

Víte, že většina z nás má povinnost absolvovat toto školení pravidelně?

Vyvarujte se případným problémům a pokutám!

Rozklikněte a hned budete vědět jak na to!

O BOURBONU
  • Musí být vypálen na území USA 
  • Musí být vyroben ze směsi obilovin, kdy jej od 51 % do 79 % musí tvořit kukuřice
  • Minimální doba zrání jsou dva roky
  • Voda v Kentucky, která se používá při výrobě bourbonu, je považována za nejsladší na světě
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • Musí zrát v nových vypálených sudech z Bílého dubu 
POČASÍ
Facebook

JDI nahoru