STYL a KABO již brzo otevře své brány

Po nucené pauze se opět sejdou na brněnském výstavišti odborníci a obchodníci, tentokrát z textilní a obuvnické branže. Obor, který má u nás dlouholetou tradici, bude prezentovat nejnovější trendy i vědecké poznatky na kontraktačních veletrzích STYL a KABO. Nenechte si ujít nové módní kolekce, seznamte se se zdravou obuví a porovnejte nabídku více než 250 značek od 112 vystavujících firem. Brány brněnských veletrhů se konečně otevřou 21. srpna a ukončeny budou 23. srpna!

Své novinky představí přes 100 vystavovatelů z 9 států

V pavilonu P čekají odbornou veřejnost a obchodníky nejnovější kolekce oděvů, módních doplňků, obuvi i kožené galanterie reprezentované 112 firmami. Do Brna přijedou nejen přední výrobci a prodejci z České republiky, ale také ze Slovenska, Polska, Německa, Rakouska, Maďarska, Řecka, Bulharska a Portugalska. Zahraniční vystavovatelé letos tvoří více než 40 % zúčastněných firem. „Věříme, že pro všechny vystavovatele bude letošní srpnový ročník stejně úspěšný jako ten loňský. Tehdy vystavovatelé příliš nedoufali ve větší objednávky, přesto u většiny z nich byl opak pravdou a z veletrhu odjížděli neskutečně příjemně překvapeni,“ vzkazuje svým obchodním partnerům ředitelka veletrhů Gabriela Císařová.  

Sympozium se zaměří na zdravou nohu i obuv

Nedílnou součástí veletrhů bude i odborný doprovodný program. Letos je jeho tématem zdraví. Lékaři, podiatři, výrobci a prodejci obuvi či stélek i další odborníci sem zavítají v neděli 22. srpna na II. mezinárodní podiatrické sympozium. Nese podtitul Zdravá noha a zdravá obuv a připravila ho Česká obuvnická a kožedělná asociace ve spolupráci s Českou podiatrickou společností. „Jsem velmi ráda, že se letos podařilo tuto akci zorganizovat při veletrhu KABO,“ řekla ředitelka České obuvnické a kožedělné asociace Vlasta Mayerová. První blok sympozia bude věnován zásadám konstrukce zdravotně nezávadné obuvi pro děti, zaměří se také na obouvání dětí s vadami nohou a účinky ortopedických stélek. Druhý blok přítomné seznámí s tématem péče o nohy pacientů s diabetem a zásadami jejich obouvání. Podle ředitelky asociace je sympozium přínosné v tom, že zvýší znalosti prodejců i výrobců: „S prevencí deformit je totiž nutné začít už odmala tím, že budeme populaci obouvat správně a zdravě do kvalitní obuvi.“  Vstup na sympozium, které se koná v sále P1 v pavilonu P, je zdarma na základě on-line registrace předem na e-mailu: coka@coka.cz.

Osobnost roku předána poprvé v historii virtuálně

Připomeňme, že veletrhy módy mají v Brně tradici, letos se koná jejich 57. vydání a vždy se konají v zimním a letním termínu. Situace s pandemií covid-19 však zapříčinila jejich přestávku, a proto se i titul Osobnost roku, předávaný vždy na únorovém veletrhu, letos uděloval virtuálně. Porota složená ze zástupců Asociace textilního, oděvného a kožedělného průmyslu, České obuvnické a kožedělné asociace, Veletrhů Brno a.s. a redakce Světa textilu&obuvi, uděluje tento titul vždy za uplynulý rok. Osobností roku 2020 za textilní a oděvní branži se stala Ing. Ludmila Hálkovová, Osobností roku 2020 z kožedělné branže je Václav Staněk. Gratulujeme!

Vstup na veletrh bude možný pouze po prokázání bezinfekčnosti

Všichni vystavovatelé, návštěvníci i provozní zaměstnanci mohou na veletrh vstoupit pouze s platným potvrzením o bezinfekčnosti. Prokázat se mohou certifikátem o ukončeném očkování před více než 14 dny, potvrzením o prodělané nemoci ne starším než 180 dnů či testem. V případě PCR testu musí být výsledek starý nejvýše 7 dnů, v případě antigenního testu nejvýše 72 hodin. Čestná prohlášení o samotestech se neuznávají. Kdo se neprokáže relevantním dokumentem o bezinfekčnosti, může test absolvovat přímo na výstavišti před pavilonem P. Jeho výsledek však bude platný pouze daný den a pouze pro vstup na veletrh. Pro prokázání bezinfekčnosti se doporučuje využít aplikaci Tečka. Všichni účastníci veletrhů navíc musí po celou dobu nosit předepsanou ochranu dýchacích cest (respirátor minimální třídy FFP2 či jinou odpovídající ochranu). Důraz se klade také na dodržování rozestupů a častou dezinfekci rukou.

Audioknihy: Já, vrah 2

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
197 x [11%]
Aperol spritz
183 x [10%]
Cuba Libre
189 x [10%]
Piňa Colada
183 x [10%]
Daiquiri
184 x [10%]
Margarita
186 x [10%]
Cosmopolitan
200 x [11%]
Mai-Tai
165 x [9%]
Whiskey sour
183 x [10%]
Pisco sour
190 x [10%]

Celkem hlasovalo : 1860

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru