Nahrávám...


Sauber Junior Team má za sebou první oficiální testy F3 ve Francii

Sauber Junior Team by Charouz dokončil své první testy před startem nové sezóny FIA Formule 3 na okruhu La Castellet ve Francii. Jak si piloti vedli a jak je spokojeno vedení týmu? Společnost Sauber Motorsport, která se účastní Formule 1 pod hlavičkou Alfa Romeo Racing, spolupracuje v sezóně 2019 s Charouz Racing System na rozvoji řidičů všech kategorií FIA, samozřejmě včetně F3.

Jezdci, kteří budou letos reprezentovat Sauber Junior Team by Charouz ve F3, se na 5,84 kilometrů dlouhém okruhu Le Castellet seznamovali se zbrusu novými podvozky svých monopostů, ve kterých v této sezóně objedou osm podniků a absolvují celkem 16 závodů.  Fabio Scherer, který už ví, jaké to je být v rámci F3 na pódiu, úřadující šampión ADAC F4 Lirim Zendeli i současný mistr Asie F3 Raoul Hyman dostali ve středu a ve čtvrtek možnost potvrdit svůj nesporný talent. 

A všichni tři ukázali, že jejich angažmá do týmu bylo dobrou volbou. Piloti Sauber Junior Team by Charouz na jihu Francie dohromady obkroužili 357 kol a ujeli 2084 kilometrů.

Antonín Charouz, majitel týmu: „Trvá dlouho, než se jezdci dvanácti silných týmů dostanou na trať a všichni odjedou své testy. Ale jsem moc rád, že jsme tu byli. Zvykáme si na nové auto, tvrdě jsme pracovali a myslím, že máme dobrý základ k posunu kupředu.”

Manažer týmu, Jamie Dye: „Získali jsme to, co jsme potřebovali. Byly to dva velmi produktivní dny a máme dobrou výchozí pozici, abychom pokračovali v našich plánech. Překonali jsme několik technických překážek, ale také jsme ukázali slušné tempo, hlavně Lirimovo druhé místo ze středy dopoledne je výborné. Teď nás ale čeká obrovské množství práce do dalších testů, které jsou v dubnu.”

Fabio Scherer: „Jízdy s novým vozem jsem si moc užil a bylo skvělé pracovat s týmem. Měl jsem sice technický problém, ale povedlo se mi nastavit nejrychlejší čas na kolo 1m., 50.1s, který ukazuje, že jsme na dobré cestě a máme velký potenciál.”

Lirim Zendeli: „Čtyři měsíce jsem neřídil, takže bylo skvělé zase sedět v kokpitu závodního auta. Na konci prvního dne museli vyměnit motor, což mě omezilo, ale v té chvíli to byla dobrá volba. Můj druhý čas ze středy ukázal, že mohu konkurovat těm nejlepším.”

Raoul Hyman: „Mám z testů dobrý pocit. Jak z auta, tak ze spolupráce s týmem. Bohužel jsme měli nějaké technické problémy a na trati jsem nestrávil tolik času, kolik bych chtěl. Myslím, že i kvůli tomu jsem neukázal vše, co ve mně je. Ale věřím, že ve Španělsku už bude všechno v pořádku a ukážeme, že jsme opravdu silní.”

Sauber Junior Team by Charouz se v dalších testech představí 9.-10. dubna na Circuit de Catalunya ve Španělsku. Třetí a poslední předsezónní test se pak bude konat na maďarském Hungaroringu o týden později.

BLOG: PARAEVROPSKÁ CESTA
Půlstoletí na tomto světě si žádá, abychom opustili hluboce vyjeté koleje, některé zvyky, zřekli se povinností, které jsme na sebe ušili a jsou naším bičem... 
Jsem novinářka, sociálně-právní poradce, lektorka, psychoterapeutka, máma, kamarádka, ale do téhle chvíle rozhodně ne cestovatelka. Cestování vždy bylo bohužel na samém okraji mého žebříčku aktivit, bylo prostě zbytné. Přišel čas to změnit!
Rozhodla jsem se, že navštívím všechna hlavní města zemí, která leží v Evropě. Svůj tříletý projekt jsem nazvala PARAEVROPSKÁ CESTA a odstartovala jsem ho 21. 3. cestou do Vídně  Touto cestou chci poděkovat všem, kteří mne podporují!  

Víte kolik leží v Evropě zemí? 

Lenka Žáčková

CHOCOLAND

HIMALYO
NÁŠ TIP

MIOMAT

8G PŘIJÍMAČKY.CZ

SLOVA SLAVNÝCH

„Čas je život. Nedá se vrátit ani nahradit. Marnit čas znamená marnit život. Ovládat svůj čas však znamená ovládat svůj život a plně ho využívat.“

Alan Lakein, americký spisovatel 

Anketa

JAKÉMU MASU DÁVÁTE PŘEDNOST?

Kuřecímu
43 x [14%]
Hovězímu
34 x [11%]
Vepřovému
26 x [9%]
Krůtímu
27 x [9%]
Jehněčímu
26 x [9%]
Sladkovodním rybám
28 x [9%]
Mořským rybám
35 x [11%]
Mořským plodům
28 x [9%]
Jinému druhu masa
30 x [10%]
Maso nejím
28 x [9%]

Celkem hlasovalo : 305

O BOURBONU

Musí být vypálen na území USA 

˜ Musí být vyroben ze směsi obilovin, kdy jej od 51 % do 79 % musí tvořit kukuřice

˜ Minimální doba zrání jsou dva roky

˜ Voda v Kentucky, která se používá při výrobě bourbonu, je považována za nejsladší na světě

˜ V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 

˜ V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 

˜ Musí zrát v nových vypálených sudech z Bílého dubu 

AKTUALITY
JDI nahoru