Věřte, Zemědělství žije! přesvědčit se o tom můžete na brněnském výstavišti

Dobrých projektů zaměřených na chov hospodářských zvířat, zemědělství a péči o krajinu není příliš, ale pokud byste stáli o dobrý typ, pak se rozhodně vydejte na naučnou stezku na výstaviště v Brně. Můžete se se svými dětmi zapojit do projektu Zemědělství žije!, za kterým stojí Zemědělský svaz České republiky.

Cesta za poznáním poodhalí taje zemědělské výroby, chovu zvířat, ale také přiblíží zemědělství jako nejdůležitější odvětví, a to zejména s ohledem na produkci potravin a potřebu zachovat komplexní péči o krajinu. Pro úplně nejmenší děti je připravené oblíbené semínkoviště a pro ty větší návštěvníky je připravená řada zajímavých úkolů, které prověří vaše znalosti i šikovnost. Ono rozpoznat 30 druhů semínek pohledem nebo hmatem naslepo, dostat mléko, tedy v tomto případě jen vodu, z umělého vemínka je nejen zábavné, ale i poučné. A odměna je stylová, jablíčka, omalovánky a třeba i pexeso.

Tak pokud jsme vás nalákali, ještě několik doplňujících informací. Naučnou stezkou můžete na výstavišti projít ve dnech 5. - 8. září 2021. První stanoviště naleznete u hlavního vstupu v hale P, kde se nachází expozice masného skotu, pokračovat budete v hale F. Na stanovišti Národního centra pro genetické zdroje Výzkumného ústavu živočišné výroby, v.v.i. v Praze Uhříněvsi si děti ověří své vědomostní. Stezka je zakončena v naučném koutku Zemědělského svazu ČR.

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
347 x [13%]
Aperol spritz
240 x [9%]
Cuba Libre
254 x [10%]
Piňa Colada
241 x [9%]
Daiquiri
245 x [9%]
Margarita
344 x [13%]
Cosmopolitan
261 x [10%]
Mai-Tai
225 x [9%]
Whiskey sour
238 x [9%]
Pisco sour
248 x [9%]

Celkem hlasovalo : 2643

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru