Petr Jákl chtěl uspořádat úplně tajnou produkci. Hádejte, jak to dopadlo

Producent a režisér velkofilmu Jan Žižka Petr Jákl dorazil do Karlových Varů na filmový festival s tajným plánem, který mu vyšel. Nakonec se přeci jen odchýlil od původní varianty, protože občas neumí říci ne...

Petr Jákl byl nadšený, že jedna z největších filmových legend současnosti a držitel dvou Oscarů sir Michael Caine přijal jeho pozvání. Do lázeňského města dorazil v doprovodu své půvabné manželky Shakiry. Převzal zde Křišťálový glóbus za mimořádný přínos světovému filmu, ale ještě jedno překvapení na něho čekalo. Na chvíli se opět vžil do role pana Boreše, kterého ztvárnil právě ve filmu Jan Žižka. Petr Jákl totiž zajistil pro jednoho z hlavních hrdinů v hotelu Thermal soukromou projekci čerstvě dokončeného historického velkofilmu, který bude pro anglicky mluvící diváky představen pod názvem Medieval.

„Udělal jsem to pro Michaela. Už dříve jsem mu pouštěl ukázky a byl nadšený a já byl natěšený až mu ukážu celý film. Původně se měl projekce zúčastnit  jen on sám s manželkou Shakirou, ale publikum tajné světové předpremiéry se  však postupně rozrostlo na padesát diváků,“ potvrdil režisér Jákl, který nedokázal nikomu říci ne… To, co však striktně požadoval od všech účastníků tajné projekce, byla mlčenlivost až do oficiální premiéry filmu. Mlčenlivost však nezabránila pochvalnému hodnocení po skončení projekce.

„Film je dokončený, dolaďujeme zvuk a některé vizuální efekty. Hlavní slovo však mají Američani, a tak čekám v podstatě už jen na rozhodnutí, kdy můžeme film distribuovat “ vysvětluje Petr Jákl, který předpokládá, že do českých kin vstoupí v březnu příštího roku. Přesné datum uvedení v Česku bude jasné poté, co bude stanovena americká premiéra.

Oficiálního promítání se Varech dočkal film Bestsellery, o záchraně proslulého nakladatelství, které balancuje nad propastí bankrotu, kterého je Jákl  producentem a i v tomto snímku hraje fenomenální Michael Caine a diváci i na tento film reagovali velmi pozitivně: „Měl jsem z toho velkou radost. Ještě letos bude distribuován do českých kin,“ potvrdil český producent, který velmi často působí i v zahraničí.

 

Audioknihy: Já, vrah 2

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
197 x [11%]
Aperol spritz
182 x [10%]
Cuba Libre
189 x [10%]
Piňa Colada
181 x [10%]
Daiquiri
183 x [10%]
Margarita
186 x [10%]
Cosmopolitan
200 x [11%]
Mai-Tai
164 x [9%]
Whiskey sour
182 x [10%]
Pisco sour
189 x [10%]

Celkem hlasovalo : 1853

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru