Den venkova ve Žďáru nad Sázavou ve znamení vody

Voda nezná hranice. To je letošní téma festivalu Den venkova na žďárském zámku. Zámek ve Žďáru nad Sázavou není pouze oblíbeným turistickým cílem, ale také místem, kde se už od 13. století kontinuálně věnují udržitelnému hospodaření v okolních lesích nebo rybnících. Zámečtí organizátoři zde již počtvrté připravili den, který patří přírodě, celospolečensky diskutovaným ekologickým tématům i lidské tvořivosti. Vodní ateliéry, pokusy s vodou, hra na skleněnou harfu nebo odborná konference pro veřejnost. To je jen stručný výčet z „vodního“ programu Dne venkova, který se zde uskuteční v sobotu 25. září.

Celodenní program se bude odehrávat v zámeckém jabloňovém sadu, kterému na zámku nikdo neřekne jinak než Forota. Ani letos nebudou na Forotě chybět oblíbené stálice – ukázky lesní techniky, jízda na koních, střelba z posedu nebo ukázka výcviku loveckých psů. Připravena je ale také celá řada novinek na téma spojené s vodou. www.zamekzdar.cz

Audioknihy: Já, vrah 2

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
199 x [11%]
Aperol spritz
185 x [10%]
Cuba Libre
192 x [10%]
Piňa Colada
185 x [10%]
Daiquiri
186 x [10%]
Margarita
188 x [10%]
Cosmopolitan
202 x [11%]
Mai-Tai
167 x [9%]
Whiskey sour
185 x [10%]
Pisco sour
192 x [10%]

Celkem hlasovalo : 1881

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru