Ragú z jablek a fíků z kuchařky Sous-vide od Miele

Technologie vaření sous-vide je známá od 70. let 20. století. Jejím cílem bylo zjednodušit přípravu a zajistit delší trvanlivost potravin, proto se metoda nejprve používala především pro hotová jídla. Příprava při nízkých, přesných teplotách současně umožnila téměř vědeckou optimalizaci chuti a struktury. Díky parním nebo kombinovaným parním troubám a vakuovací zásuvce Miele si můžete chuťově jedinečné pokrmy dopřát doma i vy. Inspirujte se recepty z kuchařky Sous-vide od Miele a potěšte své blízké třeba moučníkem z jablek a fíků.

Časová náročnost: 60 minut

Ingredience:

  • 1 mírně kyselé jablko na čtvrtky, bez jádřince
  • 100 g čerstvých fíků pokrájených na proužky
  • 50 g brusinek
  • 50 g piniových jader
  • 2 polévkové lžíce medu
  • ⅓ stonku citronové trávy

Postup:

  1. Čtvrtky jablka podélně rozkrájíme na silnější plátky. Všechny přísady smícháme, vložíme do vakuovacího sáčku a vakuujeme podle nastavení.
  2. Vakuovací sáček na roštu vložíme do ohřevného prostoru a připravujeme podle nastavení. Ragú z jablek a fíků vyjmeme z vakuovacího sáčku.

Super tip: Podáváme jako sladký moučník se zmrzlinou nebo pudinkem či jako kořeněnou ovocnou přílohu k sýrové míse.

Příslušenství:

vakuovací sáček, rošt

Nastavení:

Vakuování

Vakuovací stupeň: 

Příprava pokrmu:

Provozní způsoby: Sous-vide

Teplota: 80 °C

Doba trvání programu: 40 minut

Úroveň: 2

Termo lahev Fizz&Go COOL

Kozí mejdan

BLOG/ČEK

„Nikdo z nás nikdy nespočítá, nevyčísli, nezjistí, kolik měl v životě štěstí. Mnohé okamžiky ani nepostřehneme, a přitom rozhodly o našem životě…“

Lenka Žáčková

Anketa

Jaký typ gastro podniku vám je nejbližší?

Restaurace
18 x [11%]
Hospoda/hostinec
15 x [9%]
Pivnice
15 x [9%]
Vinárna
17 x [10%]
Kavárna
15 x [9%]
Čajovna
15 x [9%]
Bar
16 x [10%]
Bistro
17 x [10%]
Rychlé občerstvení
20 x [12%]
Cukrárna
15 x [9%]

Celkem hlasovalo : 163

Revalid Skin Care

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru