Čirokoto s houbami

Že je česká kuchyně těžká? Nemusí být. Tenhle recept je zdravý a je plný českých surovin – houby z vašeho lesa, mrkev ze zahrádky, kozí sýr od sousedního farmáře… A co čirok? Zapomenutá obilovina má v našem jídelníčku své místo. Pojďme ji dostat zpátky na výsluní.

Suroviny na 2 porce:

  • Asi 400 g vařeného čiroku BIO PROBIO (cca 180 g suchého)
  • 15 – 20 g sušených hub
  • 1 menší cibule
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 100 g oloupané mrkve
  • 150 g cukety
  • 1 stroužek česneku
  • 1 snítka tymiánu
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř
  • Čerstvý kozí sýr a klíčky na posypání

Postup:

  1. Sušené houby zalijte asi hrnkem horké vody. 5 minut vařte a odstavte.
  2. Cibuli nakrájejte najemno. V pánvi rozehřejte olej a cibuli opékejte dozlatova.
  3. Mrkev nakrájejte na kostičky a přidejte do pánve. Asi 3 minuty pozvolna opékejte. Mezitím nakrájejte na drobné kostičky cuketu. Přidejte k mrkvi a 2 minuty pozvolna opékejte.
  4. Česnek rozdrťte najemno. Rozmarýn nakrájejte najemno. Přidejte do pánve, lehce osolte, opepřete a asi minutu promíchávejte. Přidejte houby společně s 5 lžícemi houbového vývaru. Přisypejte čirok a prohřívejte, dokud se tekutina nevypaří. Dochuťte solí a pepřem.
  5. Na talíři posypejte sýrem a klíčky.
PENNY má nové plyšáky

Pro chuť i pro zdraví

Revalid Skin Care

Anketa

Které jméno podle vás nejvíce rezonuje mezi návrháři?

Zoltán Tóth
160 x [10%]
Josefína Bakošová
138 x [8%]
Dominik Navrátil
371 x [22%]
Machač
140 x [8%]
Iveta Řádková
122 x [7%]
Lucie Marim
136 x [8%]
Luděk Šmehlík
149 x [9%]
Klára Nademlýnská
148 x [9%]
Beáta Rajská
146 x [9%]
Miroslav Michael Knot
156 x [9%]

Celkem hlasovalo : 1666

POČASÍ
BLOG/ČEK

„Náš strážný anděl se občas nemůže dívat na to, jak se ničíme, a tak nás zastaví docela drastickým způsobem. Někdy zpomalí či přímo zastaví naše fyzické tělo úrazem, který nám nedovolí konat. Jindy nám uštědří zradu přátel, abychom nešli vstříc po jejich boku vlastní zkáze!“
Lenka Žáčková

Facebook

JDI nahoru