Čirokoto s houbami

Že je česká kuchyně těžká? Nemusí být. Tenhle recept je zdravý a je plný českých surovin – houby z vašeho lesa, mrkev ze zahrádky, kozí sýr od sousedního farmáře… A co čirok? Zapomenutá obilovina má v našem jídelníčku své místo. Pojďme ji dostat zpátky na výsluní.

Suroviny na 2 porce:

  • Asi 400 g vařeného čiroku BIO PROBIO (cca 180 g suchého)
  • 15 – 20 g sušených hub
  • 1 menší cibule
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 100 g oloupané mrkve
  • 150 g cukety
  • 1 stroužek česneku
  • 1 snítka tymiánu
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř
  • Čerstvý kozí sýr a klíčky na posypání

Postup:

  1. Sušené houby zalijte asi hrnkem horké vody. 5 minut vařte a odstavte.
  2. Cibuli nakrájejte najemno. V pánvi rozehřejte olej a cibuli opékejte dozlatova.
  3. Mrkev nakrájejte na kostičky a přidejte do pánve. Asi 3 minuty pozvolna opékejte. Mezitím nakrájejte na drobné kostičky cuketu. Přidejte k mrkvi a 2 minuty pozvolna opékejte.
  4. Česnek rozdrťte najemno. Rozmarýn nakrájejte najemno. Přidejte do pánve, lehce osolte, opepřete a asi minutu promíchávejte. Přidejte houby společně s 5 lžícemi houbového vývaru. Přisypejte čirok a prohřívejte, dokud se tekutina nevypaří. Dochuťte solí a pepřem.
  5. Na talíři posypejte sýrem a klíčky.
Audioknihy: Já, vrah 2

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
199 x [11%]
Aperol spritz
185 x [10%]
Cuba Libre
192 x [10%]
Piňa Colada
185 x [10%]
Daiquiri
186 x [10%]
Margarita
188 x [10%]
Cosmopolitan
202 x [11%]
Mai-Tai
167 x [9%]
Whiskey sour
185 x [10%]
Pisco sour
192 x [10%]

Celkem hlasovalo : 1881

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru