Čirokoto s houbami

Že je česká kuchyně těžká? Nemusí být. Tenhle recept je zdravý a je plný českých surovin – houby z vašeho lesa, mrkev ze zahrádky, kozí sýr od sousedního farmáře… A co čirok? Zapomenutá obilovina má v našem jídelníčku své místo. Pojďme ji dostat zpátky na výsluní.

Suroviny na 2 porce:

  • Asi 400 g vařeného čiroku BIO PROBIO (cca 180 g suchého)
  • 15 – 20 g sušených hub
  • 1 menší cibule
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 100 g oloupané mrkve
  • 150 g cukety
  • 1 stroužek česneku
  • 1 snítka tymiánu
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř
  • Čerstvý kozí sýr a klíčky na posypání

Postup:

  1. Sušené houby zalijte asi hrnkem horké vody. 5 minut vařte a odstavte.
  2. Cibuli nakrájejte najemno. V pánvi rozehřejte olej a cibuli opékejte dozlatova.
  3. Mrkev nakrájejte na kostičky a přidejte do pánve. Asi 3 minuty pozvolna opékejte. Mezitím nakrájejte na drobné kostičky cuketu. Přidejte k mrkvi a 2 minuty pozvolna opékejte.
  4. Česnek rozdrťte najemno. Rozmarýn nakrájejte najemno. Přidejte do pánve, lehce osolte, opepřete a asi minutu promíchávejte. Přidejte houby společně s 5 lžícemi houbového vývaru. Přisypejte čirok a prohřívejte, dokud se tekutina nevypaří. Dochuťte solí a pepřem.
  5. Na talíři posypejte sýrem a klíčky.
NÁŠ TIP

Léto na vlně audioknih

Anketa

Co je pro vás důležité pro udržení vztahu

Vášeň
89 x [11%]
Věrnost
76 x [10%]
Velkorysost
78 x [10%]
Laskavost
74 x [9%]
Spolehlivost
77 x [10%]
Zásadovost
75 x [10%]
Poctivost
79 x [10%]
Dostatek pozornosti
92 x [12%]
Sebedůvěra
75 x [10%]
Smysl pro humor
73 x [9%]

Celkem hlasovalo : 788

VEVA PLUS - ŠKOLITEL

Nezapomínáte na školení BOZP a požární ochrany??? 

Víte, že většina z nás má povinnost absolvovat toto školení pravidelně?

Vyvarujte se případným problémům a pokutám!

Rozklikněte a hned budete vědět jak na to!

O BOURBONU
  • Musí být vypálen na území USA 
  • Musí být vyroben ze směsi obilovin, kdy jej od 51 % do 79 % musí tvořit kukuřice
  • Minimální doba zrání jsou dva roky
  • Voda v Kentucky, která se používá při výrobě bourbonu, je považována za nejsladší na světě
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • Musí zrát v nových vypálených sudech z Bílého dubu 
POČASÍ
Facebook

JDI nahoru