Čirokoto s houbami

Že je česká kuchyně těžká? Nemusí být. Tenhle recept je zdravý a je plný českých surovin – houby z vašeho lesa, mrkev ze zahrádky, kozí sýr od sousedního farmáře… A co čirok? Zapomenutá obilovina má v našem jídelníčku své místo. Pojďme ji dostat zpátky na výsluní.

Suroviny na 2 porce:

  • Asi 400 g vařeného čiroku BIO PROBIO (cca 180 g suchého)
  • 15 – 20 g sušených hub
  • 1 menší cibule
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 100 g oloupané mrkve
  • 150 g cukety
  • 1 stroužek česneku
  • 1 snítka tymiánu
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř
  • Čerstvý kozí sýr a klíčky na posypání

Postup:

  1. Sušené houby zalijte asi hrnkem horké vody. 5 minut vařte a odstavte.
  2. Cibuli nakrájejte najemno. V pánvi rozehřejte olej a cibuli opékejte dozlatova.
  3. Mrkev nakrájejte na kostičky a přidejte do pánve. Asi 3 minuty pozvolna opékejte. Mezitím nakrájejte na drobné kostičky cuketu. Přidejte k mrkvi a 2 minuty pozvolna opékejte.
  4. Česnek rozdrťte najemno. Rozmarýn nakrájejte najemno. Přidejte do pánve, lehce osolte, opepřete a asi minutu promíchávejte. Přidejte houby společně s 5 lžícemi houbového vývaru. Přisypejte čirok a prohřívejte, dokud se tekutina nevypaří. Dochuťte solí a pepřem.
  5. Na talíři posypejte sýrem a klíčky.
KUSMI TEA 28denní čajový rituál na posílení imunity

VEVA PLUS - ŠKOLITEL

Nezapomínáte na školení BOZP a požární ochrany??? 

Víte, že většina z nás má povinnost absolvovat toto školení pravidelně?

Vyvarujte se případným problémům a pokutám!

Rozklikněte a hned budete vědět jak na to!

Anketa
POČASÍ
BLOG: PARAEVROPSKÁ CESTA

Můj projekt PARAEVROPSKÁ CESTA:

21.3.2019 jsem odstartovala svůj cestovatelský projekt výletem do Vídně. Chtěla jsem navštívit všechna hlavní města zemí, která leží v Evropě, ale netušila jsem, že zakrátko bude pozastaven. Projekt jsem změnila s ohledem na zněny, které přinesla pandemie a do projektu zařadím všechny své cesty po světě, i ty do Brna. Na poslední výpravu jsem se vydala s mojí Zuz letos červenci. Bergamo, Milano a italský venkov. Bohužel 3. den večer naše cesta skončila… Zuza si zlomila nohu.

Kdo jsem?

Jsem novinářka, sociálně-právní poradce, lektorka, psychoterapeutka, máma, kamarádka, ale nikdy jsem nebyla cestovatelka. Cestování vždy bylo bohužel na samém okraji mého žebříčku aktivit, bylo prostě zbytné. Přišel čas to změnit! Cestuji podle finančních možností, ale zážitky se koupit nedají, ty fakt musíte zažít a nepotřebujete nijak velký rozpočet, podstatné je si to užít!

Lenka Žáčková

21.3. 2019 jsem se vydala do Vídně.

 

Facebook

Návštěvnost
TOPlist
JDI nahoru