Sportmax kolekce jaro-léto 2022 je přehlídkou zcela dokonalých kontrastů

Modely Sportmax kolekce jaro-léto 2022 jsou inspirovány slavnou tichou skladbou 4'33'' (Čtyři a půl minuty ticha), kterou se proslavil americký avantgardní skladatel John Cage, performer, který dokázal zahrál ticho. Choreograf a tanečník Merce Cunningham, prozkoumal toto zajímavé téma a stejným způsobem zkoumal i Sportmax možnost usmíření konfliktu a narušení baroka s minimalismem zrozeným ve jménu funkčnosti.

Dokonale byl přenesen stav čistoty, který kontrastuje s odlišnostmi. Modelky kráčely po mole obklopeném naprostou bílou za doprovodu skladby 4’33’’. Tento střet mezi řádem a chaosem, světlem a temnem či tichem a zvukem byl vnesen do celé show, která se tak stala zobrazením zcela dokonalých kontrastů, které vyústily v ultra čisté linie. Intenzivní pocit ticha a nekonečného prostoru dal představení zcela nový rozměr.

Typické korzety připomínající barokní modely, ale ty jsou však jen fragmenty a dokonalými antagonisty. Všechny barvy jsou jemné od bílé a jasných odstínů oranžové, fuchsiové, žluté až po modrou a lila. Výběr materiálů hledal harmonii například v kontrastu saténu, bavlny, žakáru  a dalších materiálů, svoji roli hrála i textura kůže. Použití strečových materiálů a úpletu zase připomíná pro změnu atmosféru baletu. Bundy jsou definovány novými vykrojeními a kombinovány s legínami. Mezi doplňky dominují sandály na platformě, velmi lehké designové brýle či batohy velikosti XXL.

PEOPLE - kredit © Stefano Trovati/SGP

BACKSTAGE IMAGES kredit © Josephine Löchen

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
345 x [13%]
Aperol spritz
237 x [9%]
Cuba Libre
252 x [10%]
Piňa Colada
239 x [9%]
Daiquiri
242 x [9%]
Margarita
342 x [13%]
Cosmopolitan
258 x [10%]
Mai-Tai
222 x [8%]
Whiskey sour
236 x [9%]
Pisco sour
245 x [9%]

Celkem hlasovalo : 2618

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru