Koncert: JAROSLAV SVĚCENÝ 60

Dne 6. listopadu 2021 se Smetanovou síní Obecního domu v Praze rozezní houslové tóny jubilanta Jaroslava Svěceného. Gratulační koncert, který byl ze všeobecně známých důvodů dvakrát přeložen, je nabitý pestrobarevnou hudbou, originálními dramaturgickými nápady a výjimečnými hosty nejen z klasické hudby. Celoživotní houslistovou náplní bylo a je přibližovat tzv. vážnou hudbu všem generacím a napříč žánry. I proto se na koncertě vedle renomovaných ,,klasiků“ objevíi slovenští interpreti a zpěváci Miro Žbirka, Vašo Patejdl, Cigánski Diabli nebo třeba český rockový kytarista a skladatel Michal Pavlíček. Ani 30 koncertů by nestačilo, pokud by chtěl Jaroslav představit všechny projekty, u jejichž zrodu stál, a tak uslyšíte a uvidíte alespoň některé z nich. V žádném případě však nebudou chybět vzácné housle 18.a 19.století, jejichž historií a stavbou se tento interpret celý život zabývá, neboť je, jak známo, v tomto oboru i mezinárodně uznávaným znalcem.

Celý večer natáčí Česká televize, produkce se opět ujal houslistův kamarád Petr Salava, který úspěšně připravil i houslistovo předchozí jubileum.

Petr Salava                                    Jaroslav Svěcený

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
360 x [13%]
Aperol spritz
252 x [9%]
Cuba Libre
265 x [9%]
Piňa Colada
252 x [9%]
Daiquiri
257 x [9%]
Margarita
355 x [13%]
Cosmopolitan
273 x [10%]
Mai-Tai
278 x [10%]
Whiskey sour
249 x [9%]
Pisco sour
260 x [9%]

Celkem hlasovalo : 2801

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru