Tipy: špičková péče o tělo s pomocí vzácných olejů

Pro naše nejbližší bychom kolikrát snesli modré z nebe. Pečujeme však o sebe se stejným zapálením? Je to jednodušší, než si myslíte.

To kouzelné na přírodě je, že vše ž je připraveno – všechny důležité složky, minerály, vitamíny a na nás je pouze je aplikovat a pečovat o sebe s láskou. Tím spíš, když si teď zvykáme na pravý podzim a chceme, aby to i pro naši pokožku byl co nejmenší šok. K tomu, aby naše pokožka všechny změny překonala, je zapotřebí ji dobře hydratovat a dodat jí potřebné živiny. Jak zevnitř, tak zevnějšku.

Dnes se s vámi podíváme na výběr tří vzácných olejů a ukážeme si, proč je naše kůže teď tolik potřebuje.

Vám jistě známý mandlový olej je známý obsahem vitaminu E a pro své hluboce hydratační vlastnosti, takže jej ocení ti, kdo jsou majiteli velmi suché a dehydratované pleti. Mimo vitamín E obsahuje také zinek, bílkoviny a draslík. Má lehčí strukturu než olivový olej a bambucké máslo, které jsou oblíbené zejména v péči o obličej.

Jako takový základ bychom pro hydrataci pokožky zvolili arganový olej. U oleje byla dokázána schopnost výrazně zvýšit pružnost pokožky a zároveň zabránit tvorbě akné. Olej si výborně dokáže poradit s nadměrnou produkcí kožního mazu. Hydratuje a pomáhá minimalizovat výskyt jizviček a jemných vrásek. Díky svým antioxidačním vlastnostem arganový olej zlepšuje pružnost pokožky tím, že brání poškození volnými radikály a zanechává pokožku zářivou.

V neposlední řadě doporučujeme vybírat speciálně na podzim produkty s obsahem makadamiového oleje. Ten vyživuje pokožku a skvěle ji zvlhčuje. Je známo, že snižuje tvorbu vyrážek, snižuje svědění a pomáhá zmírnit ekzém. Složky tohoto oleje pomáhají předcházet předčasnému vzniku vrásek tím, že posilují regeneraci kožních keratinocytů. Kyselina linolová také pomáhá snižovat trans-epidermální ztrátu vody, udržuje pokožku dobře hydratovanou a pružnou. Tyto hydratační vlastnosti oleje jsou užitečné zejména pro suchou, zralou a dětskou pokožku.

INDULONA Vyživující tělový krém Vzácné oleje

Všechny výše zmíněné oleje najdete ve vyživujícím tělovém krému se vzácnými oleji od populární značky Indulona. Vybrané ingredience krému přináší pokožce intenzivní péči a dlouhotrvající hydrataci spojenou s příjemným smyslovým prožitkem.

Indulona Vyživující tělový krém VZÁCNÉ OLEJE je obohacený o unikátní kombinaci arganového, makadamového a mandlového oleje. Tyto vzácné oleje, bohaté na antioxidanty, vitaminy a další živiny, poskytují pokožce hloubkovou hydrataci a výživu. Bohatý krém se sametovou texturou zlepšuje pružnost pokožky a zanechává ji jemnou a omlazenou. Poskytuje navíc až 48h hydrataci a je výborným pomocníkem pro suchou pokožku.

Cena: 129,90 Kč / 250 ml  

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
369 x [13%]
Aperol spritz
259 x [9%]
Cuba Libre
270 x [9%]
Piňa Colada
259 x [9%]
Daiquiri
260 x [9%]
Margarita
360 x [13%]
Cosmopolitan
277 x [10%]
Mai-Tai
283 x [10%]
Whiskey sour
256 x [9%]
Pisco sour
266 x [9%]

Celkem hlasovalo : 2859

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru