Levandulového údolí se díky Nadaci Tipsport rozroste o ovocné keře

V dubnu letošního roku byl v Levandulovém údolí v Chodouni díky daru Nadace Tipsport vysazen třešňový a švestkový sad a spolupráce pokračuje i na podzim. V pátek 15. října se Levandulové údolí díky velkorysé pomoci Nadace Tipsport opět rozroste, tentokrát nejen o stromy, ale např. také o maliny, rybíz, angrešt či rakytník, jejichž BIO plody v dalších letech obohatí nabídku vyhlášených kulinářských specialit Levandulového údolí. Chybět nebudou ani jehličnany, které bezpochyby přispějí k pohodové atmosféře během adventu a Vánoc.

Do sázení se zapojí nejen zástupci Levandulového údolí a Nadace Tipsport, ale také děti ze ZŠ VIA Beroun, jejímž zřizovatelem je právě Nadace Tipsport. Žáci se zde seznámí s jednotlivými odrůdami, ale dozví se také o smyslu ekologického pěstování a o cestě k udržitelnosti.

Levandulové údolí v Chodouni je celoročním areálem

Levandulové údolí se nachází v Chodouni ve středních Čechách v turisticky vyhledávané oblasti brdských lesů a vápencových moří. I proto má zde pěstovaná BIO Levandule Chodouňská jedinečné vlastnosti. Levandule lékařská v BIO kvalitě je vyhlášená svými pozitivními účinky na zdraví a psychickou pohodu.

Vzhledem ke stále vzrůstajícímu zájmu návštěvníků zahájilo Levandulové údolí ve středočeské obci Chodouň celoroční víkendový provoz. Návštěvníci a milovníci čisté přírody se mohou pravidelně těšit na zajímavý program a dobroty z produktů z volných chovů, zahrad a farem také o státních svátcích a prázdninách. Na víkendové programy není třeba se objednávat a neplatí se zde vstupné.

A na co mohou návštěvníci těšit? „V oblíbených aroma domečcích můžete absolvovat aroma terapii. K dispozici jsou vám také naši terapeuti. Nezapomeňte se pobavit
a zahrát si na našich stezkách pro dospělé, projít se mezi BIO levandulovými poli,
po vápencových mořích nebo v našem BIO sadu. V naší restauraci v Duhové hale si pak můžete vychutnat levandulové mojito či prosecco, teplý BIO čaj či skvělou kávu  - ať už levandulovou, nebo tu z pražírny,“ říká Helena Neumannová, majitelka a zakladatelka Levandulového údolí.

www.levanduloveudoli.cz  

Credit: Levandulové údolí, Nadace Tipsport 

NÁŠ TIP

Léto na vlně audioknih

Anketa

Co je pro vás důležité pro udržení vztahu

Vášeň
89 x [11%]
Věrnost
76 x [10%]
Velkorysost
78 x [10%]
Laskavost
74 x [9%]
Spolehlivost
77 x [10%]
Zásadovost
75 x [10%]
Poctivost
78 x [10%]
Dostatek pozornosti
92 x [12%]
Sebedůvěra
74 x [9%]
Smysl pro humor
73 x [9%]

Celkem hlasovalo : 786

VEVA PLUS - ŠKOLITEL

Nezapomínáte na školení BOZP a požární ochrany??? 

Víte, že většina z nás má povinnost absolvovat toto školení pravidelně?

Vyvarujte se případným problémům a pokutám!

Rozklikněte a hned budete vědět jak na to!

O BOURBONU
  • Musí být vypálen na území USA 
  • Musí být vyroben ze směsi obilovin, kdy jej od 51 % do 79 % musí tvořit kukuřice
  • Minimální doba zrání jsou dva roky
  • Voda v Kentucky, která se používá při výrobě bourbonu, je považována za nejsladší na světě
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • Musí zrát v nových vypálených sudech z Bílého dubu 
POČASÍ
Facebook

JDI nahoru