Nahrávám...


Kvalita, hygiena a bezpečnost potravin je v LE & CO samozřejmostí

Tradice konzervování masa je známá již od časů slávy starého Říma, ale od této doby nás dělí více než dva tisíce let a na technologickém postupu výroby šunky je to více než patrné. V našich zemích jsme k výrobě šunky dospěli někdy v 18. století, kdy se vyráběla z vepřové kýty. Maso se nejdříve nasolilo, pak se zalito lákem podle tradiční či speciální receptury, nechalo se odležet, ovařilo se a jakousi fanfárou úspěchu bylo zauzení.

Jasný předěl ve výrobě šunky v českých zemích přinesl pražský řezník a uzenář František Zvěřina, který pro přípravu šunky z kýty zvolil nový postup, který se během krátké doby rozšířil po celé Evropě. Dnes jsme zase o kus dál a technologický postup výroby všech druhů šunky je nejen přísně střežen, ale je na něj i striktně dohlíženo interně i dozorovými orgány. Víte, jak je to třeba ve společnosti LE & CO, kde stále vylepšují masné receptury a zvyšují obsah masa ve svých výrobcích?

„Za každým naším výrobkem, který se dostane na váš stůl, stojí dlouholeté zkušenosti, nekompromisní profesionální přístup, maximální péče o bezpečný a hygienicky nezávadný postup při výrobě, ale také zavazující rodinné tradice,“ potvrdil Ing. Aleš Lenc, který si povzdechl, že návrat k přirozeným hodnotám v dnešní uspěchané době se téměř vytrácí. A my můžeme než jen potvrdit, že společnost LE & CO je držitelem certifikátů, které zaručují velmi vysokou kvalitu výroby a systém hygieny a bezpečnosti potravin dle mezinárodních potravinářských standardů.

BLOG: PARAEVROPSKÁ CESTA
Půlstoletí na tomto světě si žádá, abychom opustili hluboce vyjeté koleje, některé zvyky, zřekli se povinností, které jsme na sebe ušili a jsou naším bičem... 
Jsem novinářka, sociálně-právní poradce, lektorka, psychoterapeutka, máma, kamarádka, ale do téhle chvíle rozhodně ne cestovatelka. Cestování vždy bylo bohužel na samém okraji mého žebříčku aktivit, bylo prostě zbytné. Přišel čas to změnit!
Rozhodla jsem se, že navštívím všechna hlavní města zemí, která leží v Evropě. Svůj tříletý projekt jsem nazvala PARAEVROPSKÁ CESTA a odstartovala jsem ho 21. 3. cestou do Vídně  Touto cestou chci poděkovat všem, kteří mne podporují!  

Víte kolik leží v Evropě zemí? 

Lenka Žáčková

CHOCOLAND

HIMALYO
NÁŠ TIP

MIOMAT

8G PŘIJÍMAČKY.CZ

SLOVA SLAVNÝCH

„Čas je život. Nedá se vrátit ani nahradit. Marnit čas znamená marnit život. Ovládat svůj čas však znamená ovládat svůj život a plně ho využívat.“

Alan Lakein, americký spisovatel 

Anketa

JAKÉMU MASU DÁVÁTE PŘEDNOST?

Kuřecímu
43 x [14%]
Hovězímu
34 x [11%]
Vepřovému
26 x [9%]
Krůtímu
27 x [9%]
Jehněčímu
26 x [9%]
Sladkovodním rybám
28 x [9%]
Mořským rybám
35 x [11%]
Mořským plodům
28 x [9%]
Jinému druhu masa
30 x [10%]
Maso nejím
28 x [9%]

Celkem hlasovalo : 305

O BOURBONU

Musí být vypálen na území USA 

˜ Musí být vyroben ze směsi obilovin, kdy jej od 51 % do 79 % musí tvořit kukuřice

˜ Minimální doba zrání jsou dva roky

˜ Voda v Kentucky, která se používá při výrobě bourbonu, je považována za nejsladší na světě

˜ V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 

˜ V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 

˜ Musí zrát v nových vypálených sudech z Bílého dubu 

AKTUALITY
JDI nahoru