Levandulové údolí vás zve na dušičky, posvícení i zabijačku

Listopadový program je v Levandulovém údolí v Chodouni ve středních Čechách opět plný zábavy, skvělé gastronomie, soutěží a produktů z BIO Levandule Chodouňské z čisté přírody pro posílení imunity. Procházky po vápencových mořích i okolní tajuplné brdské lesy na vás a vaše blízké přenesou příjemnou atmosféru a pohodu, kterou teď všichni potřebujeme víc než dřív. Otevřeno je každý víkend, o svátcích a prázdninách od 10:00 do 17:00. Vstup do areálu je zdarma. Bezproblémový parking v místě je zajištěn, nedaleko je také zastávka vlaku. Více na www.levanduloveudoli.cz a na FCB a IG.

Co si pro vás tým Levandulového údolí přichystal na listopad přichystal?

Víkend 6. – 7. listopadu: Duše a dušičky

10:00 – 17:00

Na podzim jsme si pro vás přichystali zbrusu novou procházku po vápencových mořích spojenou se zábavnou hrou pro zamilované páry, týmy i celé rodiny. „Duše a dušičky“ vás zavedou do staré Prahy doby císaře Rudolfa II., velkého milovníka alchymie. I my v Levandulovém údolí milujeme alchymii a vědu v podobě využití bylin, kořenů i plodin z čisté přírody.

Pohostíme vás dobrotami z podzimní tykve, plody našich sadů najdete v báječných koláčích a dezertech a vychutnat si můžete i horkou i studenou čokoládu ve specialitách s levandulí a dalšími bylinami i ovocem.

Listopadové dušičkové počasí přímo vybízí k posezení u ohně v naší hale,  při světle z lucerniček a svíček, s aromalampami s čistou BIO Levandulí,  BIO meduňkou a biodynamickými ovocnými esencemi, které rozsvítí smutnou podzimní náladu. Vyzkoušet můžete i blahodárné účinky aromaterapie v „aromadomečku“.

Přijeďte, relaxujte pohybem i chutí, poslechem hudby i čichem, zkrátka všemi smysly.

Víkend 13. – 14. listopadu: Posvícení v Levandulovém údolí
10:00 – 17:00

Pochutnejte si na tradiční svatomartinské huse s našimi domácími knedlíky a výtečným červeným a bílým zelím. Ke slovu se dostanou také jablka, šípky, švestky i hrušky v koláčích. Ingredience samozřejmě pocházejí z volných chovů a farem se stejnou filosofií, jako je ta naše.

Pravé posvícení vždy doprovází i dobré víno – a my jsme pro tuto příležitost připravili jako novinku Levandulové víno! Ochutnat můžete i levandulový svařák či grog, vaječný koňak nebo mojito.

Zasmějete se u nové hry "Duše a dušičky pro dospělé" z dob císaře Rudolfa II., milovníky alchymie. V dílně si třeba namíchejte svůj BIO čaj do krásné dózy, kterou sami nadekorujete. Příjemnou hudbou navodíme relaxační atmosféru, kterou doplníme o svíčky, lucerny a pohodu a klid s aromaterapií v Duhové hale v Levandulovém údolí.

Domů si pak můžete odvézt skvělé BIO ingredience pro dny podzimní pohody a vaření a pečení se svými blízkými.

Víkend 20. – 21. listopadu: Ladovská zabijačka v Levandulovém údolí

10:00 – 17:00

Ctíme tradice a zvyky našich předků, a tak i u nás v těchto dnech zavoní na talířích jelítka a jitrnice, čerstvý prejt a krvavá polévka. Chybět nebudou pokrmy z krup či tlačenka, zelí i kyselé okurky a samozřejmě vyhlášený Hořovický pecen.

Sváteční atmosféru doplní i teplé levandulové nápoje v „ostřejší“ i nealko variantě. Zábavu najdete v dílnách i na stezce "Duše a dušičky" spolu s procházkou po vápencových mořích u BIO levandulových polí.

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
349 x [13%]
Aperol spritz
241 x [9%]
Cuba Libre
255 x [10%]
Piňa Colada
241 x [9%]
Daiquiri
246 x [9%]
Margarita
345 x [13%]
Cosmopolitan
262 x [10%]
Mai-Tai
226 x [9%]
Whiskey sour
239 x [9%]
Pisco sour
249 x [9%]

Celkem hlasovalo : 2653

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru