Bzenecká Lipka – víno s bohatou historií

Bzenecká Lipka je víno, které ve své chuti odráží tóny lipového květu, díky němuž dostala i svůj název. Její základ tvoří hrozny odrůdy Ryzlink rýnský, pocházející z okolí Bzence na malebné jižní Moravě. Odrůdě Ryzlink rýnský se zde velmi daří i díky unikátní kombinaci přírodních podmínek. Na jedné straně oblast, které se kvůli nedostatku srážek říká „moravská Sahara“, a na druhé vinice vysázené na posledních výběžcích Chřibů.

Ochutnejte Bzeneckou Lipku, vyhlášený ryzlink z Chateau Bzenec

Polosuché víno zlatavé barvy vás omámí jemnou vůní připomínající lipový květ s medovými podtóny. Díky pečlivě vybraným hroznům odrůdy Ryzlink rýnský z těch nejpříhodnějších viničních ploch na Bzenecku, získává Lipka svou proslulou plnou a harmonickou chuť. Toto víno skvěle ladí k pokrmům z tučnějších ryb, popřípadě k drůbežímu masu se smetanovými omáčkami.

Doporučená teplota podávání: 9–11 °C

Doporučená cena: 94 Kč, zakoupíte na www.osobnivinoteka.cz

NÁŠ TIP

Léto na vlně audioknih

Anketa

Co je pro vás důležité pro udržení vztahu

Vášeň
98 x [11%]
Věrnost
83 x [10%]
Velkorysost
85 x [10%]
Laskavost
82 x [9%]
Spolehlivost
84 x [10%]
Zásadovost
83 x [10%]
Poctivost
86 x [10%]
Dostatek pozornosti
102 x [12%]
Sebedůvěra
82 x [9%]
Smysl pro humor
80 x [9%]

Celkem hlasovalo : 865

VEVA PLUS - ŠKOLITEL

Nezapomínáte na školení BOZP a požární ochrany??? 

Víte, že většina z nás má povinnost absolvovat toto školení pravidelně?

Vyvarujte se případným problémům a pokutám!

Rozklikněte a hned budete vědět jak na to!

O BOURBONU
  • Musí být vypálen na území USA 
  • Musí být vyroben ze směsi obilovin, kdy jej od 51 % do 79 % musí tvořit kukuřice
  • Minimální doba zrání jsou dva roky
  • Voda v Kentucky, která se používá při výrobě bourbonu, je považována za nejsladší na světě
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • Musí zrát v nových vypálených sudech z Bílého dubu 
POČASÍ
Facebook

JDI nahoru