Nahrávám...


Sauber Junior Team by Charouz má za sebou start sezony v Bahrajnu

Formule 2 má odstartovala v  Bahrajnu letošní sezóny a byli u toho samozřejmě i oba jezdci Sauber Junior Team by Charouz. Dvaatřicet kol na rozpáleném okruhu Shakir International bylo vyčerpávající prověrkou spolupráce mezi Sauber Motorsport (v F1 jezdí jako Alfa Romeo Racing) a pilotů Charouz Racing System.

Brit Callum Ilott startoval až z osmnáctého místa, když se s kvalifikací kvůli karambolu rozloučil dříve, než si sám přál. Jeho týmový kolega Juan Manuel Correa si vyjel dvanáctou příčku. 

Oba nováčci v šampionátu F2 museli na horké trati velmi pečlivě pracovat s pneumatikami, což je pro Velkou cenu Bahrajnu typické. Byla to pro ně obrovská zkušenost a rozhodně se cení, že oba viděli šachovnicový praporek v cíli. Člen Ferrari Academy Ilott byl navíc v 17. kole vůbec nejrychlejší a vypadalo to, že ještě zasáhne do boje o body. Nakonec z toho bylo 14. místo, které je však dobrým vkladem do dalších bojů. 

Correa se nedávno stal vývojovým jezdcem Alfa Romeo Racing a dojel v náročném závodě na 16. místě. Oba jezdci Sauber Junior Team by Charouz se do akce vrátí opět v neděli, kdy je na programu sprint na 23 kol. 

Antonín Charouz, majitel Charouz Racing System, řekl: „Byl to krásný okamžik, kdy se naši jezdci rozjeli do nové sezóny Formule 2. Je dobře, že oba dojeli do cíle, získali tak mnoho důležitých zkušeností i směrem k zítřejšímu sprintu. Věřím, že se posunou dále a naplní potenciál, který máme.“

Bob Vavřík, ředitel Charouz Racing System, řekl: „Když máte v týmu dva nováčky, je jasné, že jim v porovnání s ostatními jezdci budou chybět zkušenosti. V úvodu závodu jsme bojovali sami se sebou, ve druhé části však kluci předvedli, že se mohou měřit s nejrychlejšími. Bylo příjemné vidět, jaké mají tempo. Celkově to nebyl výsledek, který bychom si přáli, ale je tu spousta pozitiv, které si přeneseme do dalších závodů.“

Callum Ilott řekl: „Neměl jsem nejlepší start a v prvním kole bylo hodně soubojů. Také jsem udělal pár malých chyb, což nepřispělo ke kvalitě pneumatik. Na to jsme však dokázali zareagovat a druhá polovina závodu byla velmi dobrá. Dnes jsme se hodně naučili, jen škoda, že jsme ze závodu nevytěžili více. Nyní už se soustředíme na sprint.“

Juan Manuel Correa řekl: „Je dobré, že jsem svůj první závod ve F2 dokončil. Teď musíme analyzovat, co se na trati dělo. Podmínky byly zcela odlišné od testů a nebyli jsme jediní, kteří měli problémy s pneumatikami. Jsem si jistý, že zítra už to bude lepší. Pozitivní je, že jsme oba dojeli do cíle a máme najety další důležité kilometry. Pro mne je to obrovská škola a věřím, že se budu stále zlepšovat.“ 

Foto: Allsport-promotion

CHOCOLAND

BLOG: PARAEVROPSKÁ CESTA
Půlstoletí na tomto světě si žádá, abychom opustili hluboce vyjeté koleje, některé zvyky, zřekli se povinností, které jsme na sebe ušili a jsou naším bičem... 
Jsem novinářka, sociálně-právní poradce, lektorka, psychoterapeutka, máma, kamarádka, ale do téhle chvíle rozhodně ne cestovatelka. Cestování vždy bylo bohužel na samém okraji mého žebříčku aktivit, bylo prostě zbytné. Přišel čas to změnit!
Rozhodla jsem se, že navštívím všechna hlavní města zemí, která leží v Evropě. Svůj tříletý projekt jsem nazvala PARAEVROPSKÁ CESTA a odstartovala jsem ho 21. 3. cestou do Vídně  Touto cestou chci poděkovat všem, kteří mne podporují!  

Víte kolik leží v Evropě zemí? 

Lenka Žáčková

HIMALYO
NÁŠ TIP

MIOMAT

8G PŘIJÍMAČKY.CZ

SLOVA SLAVNÝCH

„Čas je život. Nedá se vrátit ani nahradit. Marnit čas znamená marnit život. Ovládat svůj čas však znamená ovládat svůj život a plně ho využívat.“

Alan Lakein, americký spisovatel 

Anketa

JAKÉMU MASU DÁVÁTE PŘEDNOST?

Kuřecímu
75 x [13%]
Hovězímu
65 x [11%]
Vepřovému
48 x [8%]
Krůtímu
50 x [9%]
Jehněčímu
46 x [8%]
Sladkovodním rybám
57 x [10%]
Mořským rybám
62 x [11%]
Mořským plodům
59 x [10%]
Jinému druhu masa
53 x [9%]
Maso nejím
57 x [10%]

Celkem hlasovalo : 572

O BOURBONU
  • Musí být vypálen na území USA 
  • Musí být vyroben ze směsi obilovin, kdy jej od 51 % do 79 % musí tvořit kukuřice
  • Minimální doba zrání jsou dva roky
  • Voda v Kentucky, která se používá při výrobě bourbonu, je považována za nejsladší na světě
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • Musí zrát v nových vypálených sudech z Bílého dubu 
AKTUALITY
JDI nahoru