Hollandia slaví 30 let: Na ikonických jogurtech najdete „srdce firmy“

Jogurty s dnes už ikonickým obrázkem větrného mlýnu na obalech a typickým modro-bílým logem jsou v obchodech už od roku 1991. Svůj název dodnes česká firma Hollandia získala podle mobilní linky na výrobu jogurtů, kterou zakladatelé přivezli z Nizozemí. Za těch 30 let se mnohé změnilo, výsledný produkt v podobě ikonického jogurtu zrajícího v kelímku ale zůstal stále stejný: hutný, kvalitní, poctivý a nešizený.

Ačkoliv se to možná bude zdát v dnešní době neuvěřitelné, celé 3 dekády jsou Hollandii věrní nejen zákazníci, ale i mnoho zaměstnanců, kterých v Krásném Údolí dnes pracuje okolo 80. Jejich nadšení a píle se celé ty roky starají o to, aby zákazník při koupi každého dalšího kelímku uvnitř našel to, na co je zvyklý v nezměněné kvalitě. U příležitosti výročí se proto firma rozhodla vzdát těmto srdcařům hold a představit je stálým i novým zákazníkům na limitované výroční edici kelímků jogurtové legendy Hollandia Selský bílý 500 g, kterým před těmi 30 lety všechno začalo a který je dodnes vlajkovou lodí značky.

Hollandia staví svoji firemní filozofii na tom, že kvalita je vždy na prvním místě, moderní může znamenat stále stejně dobré a kompromisy se nesmí dělat ani ve výrobcích, ani ve vztahu k zaměstnancům, kteří jsou srdcem a hnacím motorem celého podniku. Hollandia je správná volba bez kompromisů mezi přírodními mléčnými výrobky.

Zaměstnanců, kteří se o výslednou kvalitu jogurtů Hollandia starají od jejích začátků, je celá řada, což svědčí o tom, že ačkoliv se dnes jedná o firmu poměrně velkou, stále v ní panuje přátelská a rodinná atmosféra. Představit je na kelímcích všechny bohužel nejde, a tak se jejich zástupci stala pětice, v níž najdete technology, vývojáře, vedoucí i řidiče ještěrky: Bez žádné z profesí by jogurt nemohl vzniknout a dostat se až na pulty obchodů.

Představujeme 5 zaměstnanců, díky kterým mohou být jogurty Hollandia tak výjimečné, jako jsou!

Pavel Dostál, guru výroby, kvality a vývoje: stejně jako někdo je ten, kdo tančí s vlky, tak Pavel Dostál je ten, kdo slyší jogurt zrát. Už 27 let si ve firmě zakládá na tom, že o jogurtových kulturách ví úplně všechno a ošidit nenechá ani sebe, ani své svěřence v kelímcích.

Klára Tothová, kouč výrobního týmu: bez Klářiny obětavé práce by se firma neobešla. Díky správnému vedení hry šlape její tým jako hodinky a zůstává za ním spousta kvalitně odvedené práce. Každý den vysílá hráče ze střídačky do útoku, už skvělých 14 let.

Bohuslav Cirhan, mistr zrodu jogurtu: Slova jako nejde a nefunguje od něj nikdo v Hollandii neslyšel celých 30 let. O výrobě jogurtů ví to, co málokdo jiný a přesně ví, jak všechno nastartovat, popohnat, pohlídat. Spolu s maestrem výroby Jiřím Přesličkou tvoří srdce zrání. Na téma, jak se z mléka stane jogurt dokáže Jiří Přeslička zvaný „Přesla“ mluvit celé hodiny. Pokud si někdo neví rady, stačí říct Abrakadabra! a Jiří si s tím poradí. Už 30 let.

František Šindelář, pilot ještěrky: Výroba jogurtů je úžasné kouzlo, ještě větší kouzlo je ale někdy potřeba, aby se všechno zboží dostalo z bodu A do bodu Z. Bez správné logistiky po skladu i nakládkách by se jogurty nikdy k zákazníkům nedostaly. František Šindelář je na to machr: jogurty na své ještěrce vozí už 28 let.

Limitovaná výroční edice kelímků 500 g jogurtu Hollandia Selský bílý – 23,90 Kč

Limitovaná edice kelímků představuje 5 zaměstnanců, díky kterým mohou být jogurty Hollandia tak výjimečné, jako jsou!

Selský jogurt je vyroben tradičním způsobem – z mléka a vybrané kombinace čistých jogurtových kultur. Má zrcadlově lesklý a hladký povrch, jemně mléčně nakyslé aroma, kyprou a na lžičce pevnou, přesto v ústech příjemně křehkou texturu a neopakovatelnou komplexní jogurtovou chuť

A něco málo z historie…

„Jsou lidé, kteří si z rodinných dovolených vozí mušle. My jsme si přivezli nápad. Nápad, jak vyrobit poctivý jogurt z mléka a jogurtové kultury.“

Nápady na podnikání mohou vzniknout různě, v případě Hollandie to byla opravdu dovolená do Nizozemí, kde jeden ze známých budoucích majitelů viděl mobilní mlékárnu, o což se podělil s Michalem Škodou, dlouholetým ředitelem firmy, a i díky němu a řadě dalších lidí se nizozemská pojízdná mlékárna nakonec v roce 1991 opravdu dostala do nově vzniklé České republiky. Pro nadšence, kteří stáli u zrodu Hollandie, to byla příležitost nastartovat podnikání v mlékárenském průmyslu, který se po revoluci zmítal v mnoha problémech. Hollandii nakonec sloužila až do začátku nového milénia, kdy byla v Krásném Údolí vybudována stacionární mlékárna a firma se tak mohla rozrůst do nových prostor, které lépe vyhovovaly potřebám zvětšujícího se podniku.

V té době už k Hollandii patřila i Farma Otročín vzdálená pouhých 7 km od Krásného Údolí, která se postupně stala největší BIO farmou v celé republice a která se může pyšnit mnoha oceněními. Na 1700 ha pastvin tam najdete 500 krav a 120 ovcí. Z mléka právě těchto krav se vyrábí celý BIO sortiment Hollandie, který dnes tvoří celých 8 % prodeje jogurtů Hollandia – a to není málo. V roce 2016 došlo k velkému redesignu celé značky a na trh byla uvedena žhavá, resp. ledová novinka: nanuky Jogurtová zmrzka v belgické čokoládě, ve kterých najdete vysoký podíl jogurtu. Ty se rychle staly mezi zákazníky velmi oblíbenými a dnes si na nich pochutnáte nejen s belgickou čokoládou, ale i ovocnými sorbety. V portfoliu Hollandie dnes ale najdete i oceněné mléčné dezerty Duo, BiFi drinky nebo jogurtová smoothie. Díky unikátnímu know-how na výrobu bezlaktózových výrobků si na celé řadě jejich produktů mohou pochutnat i lidé s alergií či intolerancí laktózy.

PENNY má nové plyšáky

Pro chuť i pro zdraví

Revalid Skin Care

Anketa

Které jméno podle vás nejvíce rezonuje mezi návrháři?

Zoltán Tóth
160 x [10%]
Josefína Bakošová
138 x [8%]
Dominik Navrátil
370 x [22%]
Machač
139 x [8%]
Iveta Řádková
121 x [7%]
Lucie Marim
136 x [8%]
Luděk Šmehlík
149 x [9%]
Klára Nademlýnská
148 x [9%]
Beáta Rajská
146 x [9%]
Miroslav Michael Knot
156 x [9%]

Celkem hlasovalo : 1663

POČASÍ
BLOG/ČEK

„Náš strážný anděl se občas nemůže dívat na to, jak se ničíme, a tak nás zastaví docela drastickým způsobem. Někdy zpomalí či přímo zastaví naše fyzické tělo úrazem, který nám nedovolí konat. Jindy nám uštědří zradu přátel, abychom nešli vstříc po jejich boku vlastní zkáze!“
Lenka Žáčková

Facebook

JDI nahoru