Připravte si levandulové cukroví!

Už jen jeden měsíc nás dělí od Vánoc, a tak jsme si pro vás připravili recept na vynikající levandulové cukroví.

Suroviny:

Těsto:

  • 210 g hladké mouky
  • 140 g másla
  • 70 g moučkového cukru
  • lžička levandulového oleje
  • lžička levandulové masy
  • 1 žloutek

Poleva:

  • 150 g moučkový cukr
  • 1 bílek
  • Přírodní (borůvkové) barvivo

Jak připravit levandulovou masu?

Suroviny:

  • 2 lžičky BIO čaje z čisté BIO Levandule Chodouňské
  • 100 g BIO třtinového cukru s Levandulí Chodouňskou
  • 1 BIO citron

Pochutnejte si na hrnku BIO levandulového čaje (dvě lžičky levandulového čaje na půl litru vroucí vody). Dejte stranou 10 ml čaje a povařte jej se 100 g třtinového cukru s BIO Levandulí Chodouňskou. Míchejte tak dlouho na prudkém ohni, až vznikne levandulová masa. Masu používáme do omáček na červená i bílá masa, ryby, do pudinků, cheesecaků, tvarohů, jogurtů, marmelád, medu a dresinků. Levandulová masa je vynikající také do dezertů – buchet, koláčů, dortů, na krémy i polevy.

Postup:

  1. Připravíme si do mísy mouku, změklé máslo, cukr a zakápneme levandulovým olejem.
  2. Rozehřejeme si levandulovou masu a vmícháme do těsta.
  3. Zpracujeme si pěkně těsto. Následně ho vyválíme na pomoučené pracovní ploše a můžeme vykrajovat tvary, které máme rádi - slzy, kolečka, srdce.
  4. Dáme na pečicí papír na plech, opatrně si můžeme pomoci kuchyňským nožem.
  5. Pečeme podle druhu trouby jako obvyklé cukroví. Po upečení necháme pečivo necháme vychladnout.
  6. Borůvky prolisujeme, nebo v trošičce horké vody rozmícháme barvivo tak, aby byl výsledek levandulově fialový. Po kapkách přidáváme k cukru a bílku a umícháme polevu.
  7. Vyhladíme si levandulový krém a vychladlé pečivo zdobíme dle vlastní fantazie. Můžeme také slepovat jemnou meruňkovou marmeládou, která se nejlépe s levandulí hodí a zdobit slepené tvary cukroví levandulovou polevou.

www.levanduloveudoli.cz    

Celebration BOX

BLOG/ČEK

„Nikdy svůj život nezměníte, když se necítíte dobře, tedy myšleno k lepšímu. A tak se ho snažte trvale zlepšovat, abyste ho mohli změnit.“

Lenka Žáčková

Anketa

Jaký typ gastro podniku vám je nejbližší?

Restaurace
175 x [10%]
Hospoda/hostinec
162 x [10%]
Pivnice
176 x [10%]
Vinárna
158 x [9%]
Kavárna
178 x [10%]
Čajovna
161 x [9%]
Bar
175 x [10%]
Bistro
172 x [10%]
Rychlé občerstvení
181 x [11%]
Cukrárna
161 x [9%]

Celkem hlasovalo : 1699

Biorythme

PETER BENCE

POČASÍ

Počasí Praha - Slunečno.czPočasí Brno - Slunečno.cz
Počasí Plzeň - Slunečno.cz

Facebook

Equal Pay Day

JDI nahoru