Proč nebyl Pavel Trávníček na křtu kalendáře Nadačního fondu ČESKÝ MOZEK?

Ne jeden, ale hned dva charitativní kalendáře nadačního fondu ČESKÝ MOZEK pokřtily známé osobnosti v restaurantu na pražském Střeleckém ostrově. První kalendář nafotila dvanáctka oblíbených zpěváků a druhý dvanáctka známých herců. Za aparátem v obou případech stál známý fotograf Jakub Ludvík.  Ředitelka nadačního fondu Valentina Armandi je nesmírně vděčná umělcům, kteří ji podpořili a podporují i nadále. Slíbila, že bude ve svém úsilí pokračovat dál, protože „Pomáhat je normální“.

Za pěvecké hvězdy se křtu účastnila Helena Vondráčková. Její fotografie je v kalendáři k vidění na šesté stránce a není to náhoda. V měsíci červnu totiž Helena Vondráčková slaví narozeniny. Pro zpěvačku není účast na charitativní akci nic nového, protože sama je patronkou Domova pro seniory v Liblíně. „V létě tam mívám koncert a před Vánoci takovou besídku, kde mi senioři moji přízeň oplácejí. Mají připravené scénky a pohádky, je to opravdu velmi dojemné. Je potřeba, aby lidé, kteří mají známou tvář, charitu podporovali. Ať už se to týká pomoci seniorům či handicapovaným dětem,“ uvedla Helena Vondráčková, která na křtu kalendáře zazpívala krásnou píseň Dívčí žena ze svého posledního alba Tvrdohlavá. A bude i klip! „Aktuálně vychází také 2CD Vánoce s Helenou a pokud budou okolnosti příznivé, máme v plánu vánoční koncert v Lucerně.“ Období adventu a Vánoc má Helena Vondráčková velmi ráda. Je pověstná tím, že její dům je vždy krásně vánočně ozdoben a lidé se na něj jezdí dívat ze širokého okolí. „Už svítíme. Je to jako v Hollywoodu. Přijeďte se podívat,“ usmívala se Helena Vondráčková.

V „pěveckém kalendáři“ nechybí fotka rockera Petra Koláře. „Pokud má nějaký charitativní projekt hlavu a patu, tak podporovat je třeba, když máme z čeho a můžeme. A nemusí to být zrovna finanční dary, pomůžeme i tím, že dobrou věc mediálně zviditelníme. A tady to mám ještě spojené s tím, že s Jakubem Ludvíkem už jsem několikrát fotil. Tak nebylo co řešit,“ uvedl Petr Kolář, který se začal více věnovat svému velkému koníčku – koníčkovi. „S koňmi jsem koketoval už dávno, akorát na ně nebyl nikdy čas. Paradoxně o koronavirové pauze jsem se k tomu mohl vrátit. Kamarád mi vždycky půjčí koně, na kterém se mohu svézt. Občas mě ten kůň i poslechne. Jsem zvyklý, že zvládnu motorku, auto, ale tady je to živý element, který si dělá, co chce a já ho musím donutit, aby bylo po mém. Zvládnout jednoho koně je opravdu horší, než 125 pod kapotou!“

Ne bezdůvodně nesou oba kalendáře podtext: „Pomáhat je normální.“ Vždyť nadační fond ČESKÝ MOZEK, za kterým stojíjeho zakladatelka a ředitelka Valentina Armandi se snaží pomáhat tam, kde je potřeba. Získává finanční prostředky na pořízení kompenzačních či jiných pomůcek, ke zkvalitnění života rodin s handicapovanými dětmi, podporuje vědu, lékařství a vzdělávání. Nedílnou součástí nadačního fondu je také projekt ČESKÉ SRDCE, který podporuje jednotlivé neziskové organizace a tím dochází k propojení dalších možností, jak pomoci.

Před fotoaparát Jakuba Ludvíka se postavil též herec Pavel Trávníček s manželkou Monikou, která dorazila na křest sama, ale nehledejte v tom žádnou skrytou zprávu! „Do kin se chystá norská verze Třech oříšků pro Popelku, Pavel je momentálně zavřený v dabingu a namlouvá jednu z postav. Ono se neví, komu hlas propůjčí. Teda, my to víme, ale nesmíme prozrazovat. Viděla jsem filmový trailer, který už je zveřejněný a myslím, že naši Popelku stejně nikdo nepřekoná,“ prozradila Monika Trávníčková.

Další známe osobnosti, které se nechaly nafotit do kalendářů Jakuba Ludvíka jsou: Jiřina Bohdalová, Ivana Jirešová, Marek Taclík, Jakub Kohák, Michaela Dolinová, Adéla Gondíková, Jiří Krampol, Nela Boudová, Anife Vyskočilová, Gabriela Filippi, Peter Pecha, Michal David, Monika Absolonová, Marian Vojtko, Jaroslav Svěcený, Andrea Kalivodová, Leona Machálková, Felix Slováček s dcerou Annou Julií, Ladislav Křížek a Sofie K. Filippi.

 

Audioknihy: Já, vrah 2

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
197 x [11%]
Aperol spritz
183 x [10%]
Cuba Libre
189 x [10%]
Piňa Colada
183 x [10%]
Daiquiri
184 x [10%]
Margarita
186 x [10%]
Cosmopolitan
200 x [11%]
Mai-Tai
165 x [9%]
Whiskey sour
183 x [10%]
Pisco sour
190 x [10%]

Celkem hlasovalo : 1860

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru