Dětské strachy v nás mohou přežívat po celý život!

Nevypořádané dětské strachy nás mohou provázet po celý život. Jaro je ideální čas na naši vnitřní inventuru, udělání si pořádku v sobě i okolo sebe. Počasí je stále ještě nevyzpytatelné, a tak není nic lepšího, než usednou s knihou. A jakou vybrat, když musíte počítat s tím, že okolo vás bude klubko dětí? Doporučujeme, abyste sáhli po titulu Nebojme se bát.

Strachy se s velkou radostí zabydlují v dětské neposkvrněné dušičce a žijí si v ní svým životem po desetiletí, pokud jim v tom někdo nezamezí. Každý strach má svůj konkrétní původ, a pokud ho ani po létech nezrevidujeme, může nás provázet po celý život. Podvědomě pak trvale očekáváme, že na nás odněkud ten náš malý děs, byť by v jiné podobě, může vybafnout…

Autorka Jana Marešová strachy vtipně, ale hlavně trefně pojmenovala i je definovala. V osmi příbězích se můžete blíže seznámit s Tremulou, Děsovcem, Hypochondříkem, Tmavruší, Nejistotníkem, Smrtonoškou či Arachnicí. Všichni jmenovaní si bez větších složitostí lebedí v dětských dušičkách, a pokud je nezaženete, mohou se natrvalo zabydlet ve vás navěky… Je tedy nejvyšší čas se všemi zatočit a vytvořit si Super zaklínadlo, které  je cestou k setřesení tíživých pocitů.  

Kniha dětem dává jasně na srozuměnou, že strach provází každého z nás, že je vlastně moc fajn, že tu je, pokud vede k předvídavosti. Návodné texty jsou jasnou linkou směřující k rodičům i pedagogům a vysvětlují, jak dětem ozřejmit práci s malými i velkými strachy při hře či v dramatické výchově.

Autorka Jana Marešová 

Jana Marešová (1975) je absolventkou marketingových studií na Fakultě multimediálních studií Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Působí především ve sféře projektového managementu a propagace. Je také certifikovanou instruktorkou a aktivně se věnuje hipoterapii.

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
345 x [13%]
Aperol spritz
237 x [9%]
Cuba Libre
252 x [10%]
Piňa Colada
239 x [9%]
Daiquiri
242 x [9%]
Margarita
342 x [13%]
Cosmopolitan
257 x [10%]
Mai-Tai
222 x [8%]
Whiskey sour
236 x [9%]
Pisco sour
245 x [9%]

Celkem hlasovalo : 2617

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru