Domů Sport

David Gránský si je vědom, že filmové lékařské postupy mohou profíky děsit

Definitivní tečkou za letošním ročníkem soutěže o nejsympatičtější zdravotní sestru či bratra Batist Nej sestřička 2018, bylo setkání známých osobností s dětmi a zdravotnickým personálem na půdě dětského oddělení Urologické kliniky Všeobecné fakultní nemocnice v Praze Na Karlově 6. Při té příležitosti známé tváře pokřtily kalendář Batist Nej sestřička 2019 a dětem na lůžkovém oddělení předaly hračky a drobnosti, které jim zpříjemní pobyt ve zdravotnickém zařízení.

Volnou chvíli si pro malé pacienty vyšetřila zpěvačka, rockerka Sabina Křováková, která se na děti na urologické klinice pečlivě nachystala. „Vzala jsem sebou podpisové karty, máme dárečky a chci, aby si to děti užily a zvedlo jim to náladu. Znám to z vlastní zkušenosti. Chodila jsem za kamarádkou do nemocnice a vím, jak čekala na každou návštěvu a rozptýlení. Nosila jsem jí časopisy nebo takové blbůstky pro radost, kterými se zabavila a potěšilo ji to,“ uvedla vítězka SuperStar 2013, která už 22. listopadu vyráží na společné turné s Xindlem X.

Dalším členem „výpravy“ byl David Gránský, který znalosti z lékařského prostředí čerpá v primáckém seriálu Modrý kód. „Dozvěděl jsem se, že vítězka Batist Nej sestřičky 2018 si s námi zahraje v Modrém kódu. Nevím, jestli je to pro ni úplně výhra, protože profesionál nemusí občas souhlasit s našimi filmovými postupy, které tam předvádíme. Nej sestřičku Ivanu Lelkesovou neznám, ale viděl jsem ji dneska v kalendáři pro rok 2019 a těším se, až si s námi v Modrém kódu zahraje. A také se těším na děti tady v nemocnici. Často charitativně nemocnice navštěvuji a tak vím, jak to dětem ve špitále pomalu ubíhá a bývá jim smutno,“usmíval se David Gránský.

Dárečky pro děti si chystali také moderátor Miroslav Šimůnek, zpěvák Josef Vágner, moderátorka Lenka Špillarová, herečka Kateřina Kornová, moderátorka Eva Decastelo, modelka Andrea Bezděková a nepřehlédnutelný Marian Vojtko.

„Dámy, sestřičky, jsou pro mne nadlidi a měli by za tu starost o druhé dostat metál. Moje máma byla také sestra a viděl jsem, co v práci tráví času. Jsem rád, že tu dneska mohu být, protože děti mám rád a oni mají rádi mne. Mám fanynky, kterým je čtyři, pět let, nerozumím tomu, ale je to tak. A fanynky budou přibývat, minulý týden jsem křtil nové CD, rozjíždí se projekt 4Tenoři a tak doufejme, že se to bude líbit. Podle ohlasů na ukázku jedné písně je o nás čtyři tenory velký zájem a samozřejmě, nejhezčí z nich jsem já,“ smál se zpěvák Marian Vojtko a pustil ke slovu modelku, Českou Miss 2016, Andreu Bezděkovou.

„Chápu, že dětem je v nemocnici smutno po domově, mají dlouhou chvíli a tím, že tu uděláme trochu rozruch, jim zpříjemníme den. Já, když jdu za někým na návštěvu do nemocnice, snažím se přinést spíše osobní dárek, než obligátní pomeranče v síťovce. Teď byl můj táta v nemocnici a už neměli místo, tak ho umístili na dětské oddělení k sedmnáctiletým klukům. Aby to měl stylové, přinesli jsme mu plyšového medvídka a pytlík bonbonů. Můj táta je velký parťák, tak ho ty puberťáci mezi sebe skvěle přijali. Akorát jejich rodiče byli trošku zmatení, když viděli dospělého pacienta ležet na dětském oddělení,“ práskla na svého tátu Andrea Bezděková a přála dětem na urologické klinice, aby mohli jít brzo domů a užít si předvánoční a vánoční čas hezky doma u mámy a táty.

Křest kalendáře Batist Nej sestřička zaštítila svojí přítomností Dana Jurásková, ředitelka Všeobecné fakultní nemocnice v Praze a nešetřila pochvalnými slovy směrem k řediteli soutěže Davidovi Novotnému.

„Davida znám už mnoho let, každoročně jezdím také do Náchoda na finále Nej sestřičky a musím ho hodně pochválit. Ošetřovatelská profese jenyní v nevýhodě, je nás málo a pacienti nás potřebují. A David dělá velmi dobrou publicitu ve prospěch informovanosti pro laickou veřejnost a popularizuje toto náročné povolání. Byla jsem nadšená, že u nás v nemocnici chce pokřtít kalendář a dárečky pro děti už v listopadu jsou báječná věc. Byli jsme překvapeni, že i šestnácti či sedmnáctileté děti to uvítali a těší se na dáreček,“ smála se Dana Jurásková.

Došlo i k předání daru od firmy Batist Medical, který z rukou obchodního ředitele Jaroslava France převzala ředitelka Všeobecné fakultní nemocnice Dana Jurásková. „Rádi podpoříme oddělení nemocnic, aby do ke zpříjemnění prostředí pro pacienty, jsme rádi, že jsme mohli malým darem podpořit Všeobecnou fakultní nemocnici“ dodal Jaroslav Franc.

Závěrečné slovo patří pořadateli soutěže Batist Nej sestřička Davidovi Novotnému, který křtem kalendáře udělal tlustou čáru za ročníkem 2018.

„Tímto křtem kalendáře je definitivně uzavřený 10. ročník Batist Nej sestřička 2018. A jak jinak, začínáme nanovo. Na jaře nás čeká vyhlášení už 11. ročníku 2019, pokračujeme přes soustředění finalistek a finalistů, a vyvrcholením je finále Batist Nej sestřičky 2019 už tradičně v Náchodě. Výtěžek z letošní soutěže putoval na konto Českého červeného kříže a dnes, přikřtu kalendáře, předal za firmu Batist Medical a.s její obchodní ředitel Jaroslav Franc dětskému urologickému oddělení VFN Praha šek na 10 000 korun,“ uvedl spokojený David Novotný a dodal: „Známé osobnosti byly velice vstřícné. Původně měly být je čtyři, ale nakonec se jich sešlo devět. To je pro mne známka, že moje snažení upozornit na náročnou sesterskou práci, není marné.“

Do soutěže Batist Nej sestřička se může přihlásit zdravotní sestra či zdravotní bratr z různých nemocnic a sociálních zařízení po celé České republice. Nehodnotí se fyzická krása, ale krása duševní, sympatie a zápal pro své povolání. Do 11. ročníku Batist Nej sestřička 2019 se zájemkyně a zájemci mohou hlásit prostřednictvím www.nejsestřička.cz.

Zdroj: David Novotný

Audioknihy: Já, vrah 2

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
197 x [11%]
Aperol spritz
183 x [10%]
Cuba Libre
189 x [10%]
Piňa Colada
183 x [10%]
Daiquiri
184 x [10%]
Margarita
186 x [10%]
Cosmopolitan
200 x [11%]
Mai-Tai
165 x [9%]
Whiskey sour
183 x [10%]
Pisco sour
190 x [10%]

Celkem hlasovalo : 1860

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru