Oslavte jaro stylově s růžovými víny Ludwig

Moderně připravená růžová vína z Bořetic z Modrých hor k jaru tak nějak patří. To, že jsou Fresh, je dělá žádanými na trhu.

„Naše rosé ročníku 2018 mají sytě růžové tóny, jsou plnější a výraznější. Hrozny pro jejich výrobu jsou sbírané ručně a dozrály minimálně do pozdních sběrů. Mají hebkou kyselinu, menší množství zbytkového cukru a už čekají na první sluníčko, kdy je ochutnáte při posezení na zahradě,“ popisuje vydařené růžovky marketingová ředitelka Vinařství Ludwig Liana Hrabálková s tím, že budou krásně doplňovat nejen tvarohové knedlíky s čerstvými jahodami, ale i tučné ryby a jemnější speciality z grilu.

Právě párování vína s jídlem je velkým trendem posledních let a Vinařství Ludwig pro většinu svých vín vybírá ideální kulinární doprovod. „Grilování je v Česku fenomén už dlouhá léta a je dobře, že kromě klasické krkovice už grilujeme i zeleninu, ryby, a dokonce ovoce. Právě ke grilovanému ovoci byste mohli podávat naše růžové André z modrohorské edice. K plodům moře lehce ochuceným bylinkami je ideálním partnerem Veltlínské zelené z téže edice, k tučnější rybě zase Ryzlink vlašský,“ doporučuje Liana Hrabálková.

Kořeněné steaky z červených mas, ražniči či hamburgery doplní skvěle Frankovka z Modrých hor. Naopak ke králíkovi na česneku nebo na smetaně se hodí vyzrálý Ryzlink vlašský ročníku 2017. A ještě připojme tři základní zásady bořetických vinařů: „Podlévejte maso vínem, které pak k němu budete pít. Řiďte se svým jazykem a svou náladou. Vínem pouze nezapíjejte, ale vychutnejte si ho,“ vypočítává Liana Hrabálková.

Pro léto jsou určena vína z řady Fresh. která jsou před naplněním do láhve lehce nasycena oxidem uhličitým, který zvýrazní jejich aroma a svěžest. Tento styl si oblíbili hlavně v Rakousku. Mladá vína Fresh jsou určena především pro konzumaci v pozdních jarních a letních měsících, ideálně na prosluněnou zahradu či vyhřátou terasu.

Horkou novinkou je i nová tvář vinařství, Ludvík Šlancar II., dědeček současného majitele. Motto: „Budoucnost se skrývá v minulosti“ odkazuje na moudra předků, z kterých vinařství čerpá dodnes. Je použita fotografie z roku 1936, na které je se svým synem a švagrovou. Jmenujme alespoň jednu dědovu zásadu: „Víno nepočká“.

Více informací naleznete na webových stránkách vinařství: www.vinnesklepy.cz

 

Podzim s F&F

Celebration BOX

BLOG/ČEK

„Nikdy svůj život nezměníte, když se necítíte dobře, tedy myšleno k lepšímu. A tak se ho snažte trvale zlepšovat, abyste ho mohli změnit.“

Lenka Žáčková

Anketa

Jaký typ gastro podniku vám je nejbližší?

Restaurace
143 x [10%]
Hospoda/hostinec
132 x [9%]
Pivnice
148 x [11%]
Vinárna
129 x [9%]
Kavárna
150 x [11%]
Čajovna
132 x [9%]
Bar
146 x [10%]
Bistro
141 x [10%]
Rychlé občerstvení
147 x [11%]
Cukrárna
132 x [9%]

Celkem hlasovalo : 1400

Biorythme

PETER BENCE

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru