Oslavte jaro stylově s růžovými víny Ludwig

Moderně připravená růžová vína z Bořetic z Modrých hor k jaru tak nějak patří. To, že jsou Fresh, je dělá žádanými na trhu.

„Naše rosé ročníku 2018 mají sytě růžové tóny, jsou plnější a výraznější. Hrozny pro jejich výrobu jsou sbírané ručně a dozrály minimálně do pozdních sběrů. Mají hebkou kyselinu, menší množství zbytkového cukru a už čekají na první sluníčko, kdy je ochutnáte při posezení na zahradě,“ popisuje vydařené růžovky marketingová ředitelka Vinařství Ludwig Liana Hrabálková s tím, že budou krásně doplňovat nejen tvarohové knedlíky s čerstvými jahodami, ale i tučné ryby a jemnější speciality z grilu.

Právě párování vína s jídlem je velkým trendem posledních let a Vinařství Ludwig pro většinu svých vín vybírá ideální kulinární doprovod. „Grilování je v Česku fenomén už dlouhá léta a je dobře, že kromě klasické krkovice už grilujeme i zeleninu, ryby, a dokonce ovoce. Právě ke grilovanému ovoci byste mohli podávat naše růžové André z modrohorské edice. K plodům moře lehce ochuceným bylinkami je ideálním partnerem Veltlínské zelené z téže edice, k tučnější rybě zase Ryzlink vlašský,“ doporučuje Liana Hrabálková.

Kořeněné steaky z červených mas, ražniči či hamburgery doplní skvěle Frankovka z Modrých hor. Naopak ke králíkovi na česneku nebo na smetaně se hodí vyzrálý Ryzlink vlašský ročníku 2017. A ještě připojme tři základní zásady bořetických vinařů: „Podlévejte maso vínem, které pak k němu budete pít. Řiďte se svým jazykem a svou náladou. Vínem pouze nezapíjejte, ale vychutnejte si ho,“ vypočítává Liana Hrabálková.

Pro léto jsou určena vína z řady Fresh. která jsou před naplněním do láhve lehce nasycena oxidem uhličitým, který zvýrazní jejich aroma a svěžest. Tento styl si oblíbili hlavně v Rakousku. Mladá vína Fresh jsou určena především pro konzumaci v pozdních jarních a letních měsících, ideálně na prosluněnou zahradu či vyhřátou terasu.

Horkou novinkou je i nová tvář vinařství, Ludvík Šlancar II., dědeček současného majitele. Motto: „Budoucnost se skrývá v minulosti“ odkazuje na moudra předků, z kterých vinařství čerpá dodnes. Je použita fotografie z roku 1936, na které je se svým synem a švagrovou. Jmenujme alespoň jednu dědovu zásadu: „Víno nepočká“.

Více informací naleznete na webových stránkách vinařství: www.vinnesklepy.cz

 

Svůdná Lisca

Equal Pay Day

Když se zhasne

Leatherman

BLOG/ČEK

„Chcete žít kvalitněji? Někdy stačí jen zpomalit, vnímat rytmus přírody, dovolit si být citliví a myslet na to, že citlivost není slabost!“


Lenka Žáčková

Blendea

Anketa

Který z tradičních vánočních koktejlů, dělá podle vás svátky ještě slavnostnější?

Vánoční punč
17 x [10%]
Eggnog - vaječný koňakový koktejl
18 x [11%]
Svařené víno
16 x [10%]
Horká čokoláda s rumem i bez
16 x [10%]
Cranberry Gin Fizz
19 x [11%]
Skořicové Prosecco
16 x [10%]
Irish Coffe
16 x [10%]
Jablečný cider s kořením
17 x [10%]
Čokoládový Martini
14 x [8%]
Rozmarýnový Gin Tonic
17 x [10%]

Celkem hlasovalo : 166

POČASÍ

Počasí Praha - Slunečno.czPočasí Brno - Slunečno.cz
Počasí Plzeň - Slunečno.cz

Facebook

JDI nahoru