Nahrávám...


Oslavte jaro stylově s růžovými víny Ludwig

Moderně připravená růžová vína z Bořetic z Modrých hor k jaru tak nějak patří. To, že jsou Fresh, je dělá žádanými na trhu.

„Naše rosé ročníku 2018 mají sytě růžové tóny, jsou plnější a výraznější. Hrozny pro jejich výrobu jsou sbírané ručně a dozrály minimálně do pozdních sběrů. Mají hebkou kyselinu, menší množství zbytkového cukru a už čekají na první sluníčko, kdy je ochutnáte při posezení na zahradě,“ popisuje vydařené růžovky marketingová ředitelka Vinařství Ludwig Liana Hrabálková s tím, že budou krásně doplňovat nejen tvarohové knedlíky s čerstvými jahodami, ale i tučné ryby a jemnější speciality z grilu.

Právě párování vína s jídlem je velkým trendem posledních let a Vinařství Ludwig pro většinu svých vín vybírá ideální kulinární doprovod. „Grilování je v Česku fenomén už dlouhá léta a je dobře, že kromě klasické krkovice už grilujeme i zeleninu, ryby, a dokonce ovoce. Právě ke grilovanému ovoci byste mohli podávat naše růžové André z modrohorské edice. K plodům moře lehce ochuceným bylinkami je ideálním partnerem Veltlínské zelené z téže edice, k tučnější rybě zase Ryzlink vlašský,“ doporučuje Liana Hrabálková.

Kořeněné steaky z červených mas, ražniči či hamburgery doplní skvěle Frankovka z Modrých hor. Naopak ke králíkovi na česneku nebo na smetaně se hodí vyzrálý Ryzlink vlašský ročníku 2017. A ještě připojme tři základní zásady bořetických vinařů: „Podlévejte maso vínem, které pak k němu budete pít. Řiďte se svým jazykem a svou náladou. Vínem pouze nezapíjejte, ale vychutnejte si ho,“ vypočítává Liana Hrabálková.

Pro léto jsou určena vína z řady Fresh. která jsou před naplněním do láhve lehce nasycena oxidem uhličitým, který zvýrazní jejich aroma a svěžest. Tento styl si oblíbili hlavně v Rakousku. Mladá vína Fresh jsou určena především pro konzumaci v pozdních jarních a letních měsících, ideálně na prosluněnou zahradu či vyhřátou terasu.

Horkou novinkou je i nová tvář vinařství, Ludvík Šlancar II., dědeček současného majitele. Motto: „Budoucnost se skrývá v minulosti“ odkazuje na moudra předků, z kterých vinařství čerpá dodnes. Je použita fotografie z roku 1936, na které je se svým synem a švagrovou. Jmenujme alespoň jednu dědovu zásadu: „Víno nepočká“.

Více informací naleznete na webových stránkách vinařství: www.vinnesklepy.cz

 

CHOCOLAND

BLOG: PARAEVROPSKÁ CESTA
Jsem novinářka, sociálně-právní poradce, lektorka, psychoterapeutka, máma, kamarádka, ale nikdy jsem nebyla cestovatelka. Cestování vždy bylo bohužel na samém okraji mého žebříčku aktivit, bylo prostě zbytné. Přišel čas to změnit!
Rozhodla jsem se, že navštívím všechna hlavní města zemí, která leží v Evropě. Svůj tříletý projekt jsem nazvala PARAEVROPSKÁ CESTA a odstartovala jsem ho 21. 3. cestou do Vídně. Touto cestou chci poděkovat všem, kteří mne podporují!  

Historicky mám za sebou návštěvu Pažíže, Bruselu, v loňském roce jsem se s mojí Zuz vydala do Dublinu (tedy ono to bylo naopak) a před nedávnem jsem byla v Bratislavě.

Víte kolik leží v Evropě zemí? 

Lenka Žáčková

HIMALYO
NÁŠ TIP

MIOMAT

8G PŘIJÍMAČKY.CZ

SLOVA SLAVNÝCH

„Čas je život. Nedá se vrátit ani nahradit. Marnit čas znamená marnit život. Ovládat svůj čas však znamená ovládat svůj život a plně ho využívat.“

Alan Lakein, americký spisovatel 

Anketa

JAKÉMU MASU DÁVÁTE PŘEDNOST?

Kuřecímu
101 x [14%]
Hovězímu
80 x [11%]
Vepřovému
60 x [8%]
Krůtímu
64 x [9%]
Jehněčímu
60 x [8%]
Sladkovodním rybám
65 x [9%]
Mořským rybám
79 x [11%]
Mořským plodům
71 x [10%]
Jinému druhu masa
65 x [9%]
Maso nejím
74 x [10%]

Celkem hlasovalo : 719

O BOURBONU
  • Musí být vypálen na území USA 
  • Musí být vyroben ze směsi obilovin, kdy jej od 51 % do 79 % musí tvořit kukuřice
  • Minimální doba zrání jsou dva roky
  • Voda v Kentucky, která se používá při výrobě bourbonu, je považována za nejsladší na světě
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • Musí zrát v nových vypálených sudech z Bílého dubu 
AKTUALITY
JDI nahoru