Jak vybrat tu pravou matraci pro zdravý spánek?

Kvalitní spánek je pro naše zdraví prospěšný z mnoha důvodů. Pokud je spokojený a ničím nerušený, zbaví naši mysl napětí, tělu pak umožní zasloužený odpočinek po každodenních aktivitách. Hormon melatonin, jenž se během spánku tvoří, navíc působí jako blahodárný antioxidant, chránící náš organismus před nepříznivými dopady stresu. Pro plnohodnotný spánek je nejdůležitější správný výběr matrace. Jak ale najít tu pravou přesně pro vás?

Pohodlí na prvním místě

Při výběru matrace se v první řadě zaměřte na to, aby se dobře přizpůsobila vašemu tělu a nikde vás netlačila. Správná matrace by měla udržet páteř v rovině, a proto pokud ji budete vybírat přímo v prodejně, zkuste v první řadě polohu na boku. Pokud se vám nebudou propadat bedra a matrace se bude prohýbat jen v místě tlaku, narazili jste na tu pravou. Co se týče tvrdosti, ortopedi tvrdí, že z tvrdší matrace vás záda bolet nebudou. Doporučují většinou matrace od stupně tři výše.

Neopomíjejte materiály

Materiály, z nichž je matrace složená, hrají důležitou roli. Jelikož se nacházíme v ekologické éře, jsou nám doporučovány především matrace přírodní, ani ty z umělých materiálů však nejsou k zahození. Své pevné místo si v současnosti získala molitanová matrace z PUR pěny, která vyniká vysokou variabilitou ohledně tvrdosti, vysokou prodyšností, dobrými termoregulačními vlastnostmi a takzvanou tvarovou pamětí, která zaručí její přizpůsobení vašemu tělu.

Vsaďte na zóny

Dobrá matrace je po délce obvykle rozdělena do několika zón, lišících se strukturou materiálu podle toho, jaká část těla na ní bude ležet. Zóna pod kyčlemi je nejtvrdší, pod hlavou a nohama mírně a pod rameny nejvíce odlehčená. Primární je přesné kopírování tvaru těla.

Pestrou škálu těch nejkvalitnějších matrací můžete nalézt například v nabídce českého výrobce MORAVIA COMFORT. Nejen matrace na jednolůžka, ale i partnerské či dětské z vysoce kvalitních a odolných materiálů, vhodných i pro citlivé osoby a alergiky, naleznete na e-shopu i v řadě kamenných prodejen. A pokud při výběru matrace potřebujete radu oborníka, v MORAVIA COMFORT vám vždy s radostí pomohou.

Audioknihy: Já, vrah 2

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
197 x [11%]
Aperol spritz
183 x [10%]
Cuba Libre
189 x [10%]
Piňa Colada
182 x [10%]
Daiquiri
183 x [10%]
Margarita
186 x [10%]
Cosmopolitan
200 x [11%]
Mai-Tai
165 x [9%]
Whiskey sour
183 x [10%]
Pisco sour
189 x [10%]

Celkem hlasovalo : 1857

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru