Poptávka po antigenních testech v lednu pokořila všechny rekordy

Prodejní data z lékárenské sítě Dr.Max ukazují na dosud nejvyšší poptávku po antigenních testech, která byla zaznamenána první měsíc roku. V lékárnách Dr.Max a na stejnojmenném e-shopu se prodalo přes půl milionu testovacích sad.

Přesný počet prodaných kusů činil za leden 2022 bezmála 539 tisíc. Až do Nového roku vedl v poptávce po antigenních testech prosinec 2021 s více než 296 tisíci. V lednu 2022 to ale bylo o víc než 80 procent víc.

V převážné míře šlo o poptávku individuálních klientů, nikoli firem. Přesto ale bude zajímavé sledovat trend po 17. únoru, kdy skončí povinné testování v podnicích a školách. Povinné testování ve firmách bez nutné přítomnosti zdravotníků se v ČR spustilo 1. března 2021, opět zrušeno bylo od 1. července, aby se částečně – pro neočkované - vrátilo na podzim a bez výjimek opět těsně před Vánoci. Trendy prodejů kopírovaly intenzitu vládních nařízení po celý loňský rok.

Zpočátku fungovalo užívání testovacích sad k sebetestování na základě výjimek udílených ministerstvem zdravotnictví. Tato praxe skončila k 30. červnu. Od této doby mohou laické osoby testovat jen za pomoci certifikovaných testů. Jejich seznam lze najít na stránkách Státního ústavu pro kontrolu léčiv nebo v Registru zdravotnických prostředků.

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
346 x [13%]
Aperol spritz
239 x [9%]
Cuba Libre
253 x [10%]
Piňa Colada
240 x [9%]
Daiquiri
244 x [9%]
Margarita
343 x [13%]
Cosmopolitan
260 x [10%]
Mai-Tai
224 x [9%]
Whiskey sour
237 x [9%]
Pisco sour
247 x [9%]

Celkem hlasovalo : 2633

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru