Žitné dalamánky

Křupavé dalamánkys pomazánkou či samotné potěší každého strávníka. My vám přinášéme jeden skvělý a hlavně osvědčený recept.

Doba přípravy: 20 minut + kynutí

Ingredience na 4 dalamánky:

  • 250 g žitné chlebové mouky Probio
  • 50 g špaldové chlebové mouky Probio
  • Větší špetka soli
  • Špetka drceného kmínu
  • 15 g droždí
  • 160 ml teplé vody
  • ½ lžičky cukru třtinového Probio
  • 30 g olivového oleje Biolinie
  • Kmín na posypání Probio

Postup:

  1. Mouky smíchejte se solí a kmínem ve větší míse.
  2. Droždí rozmíchejte v teplé vodě s cukrem. V mouce udělejte důlek a doprostřed vlijte vodu s droždím. Nechte kvasnice 15 minut pracovat.
  3. Poté přilijte olej a zpracujte těsto. Těsto nechte v míse pod utěrkou kynout hodinu.
  4. Těsto vyklopte, propracujte a rozdělte na 4 stejné díly. Z každého uválejte dalamánek a položte na plech vyložený pečicím papírem.
  5. Potřete je vodou, párkrát nařízněte ostrým nožem a posypejte kmínem. Nechte na plechu kynout 15 – 20 minut. 
  6. Dalamánky pečte při 180 °C (horkovzduch) 30 minut.
Podzim s F&F

Celebration BOX

BLOG/ČEK

„Nikdy svůj život nezměníte, když se necítíte dobře, tedy myšleno k lepšímu. A tak se ho snažte trvale zlepšovat, abyste ho mohli změnit.“

Lenka Žáčková

Anketa

Jaký typ gastro podniku vám je nejbližší?

Restaurace
134 x [10%]
Hospoda/hostinec
123 x [9%]
Pivnice
139 x [11%]
Vinárna
120 x [9%]
Kavárna
141 x [11%]
Čajovna
124 x [9%]
Bar
135 x [10%]
Bistro
130 x [10%]
Rychlé občerstvení
138 x [11%]
Cukrárna
123 x [9%]

Celkem hlasovalo : 1307

Biorythme

PETER BENCE

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru