Žitné dalamánky

Křupavé dalamánkys pomazánkou či samotné potěší každého strávníka. My vám přinášéme jeden skvělý a hlavně osvědčený recept.

Doba přípravy: 20 minut + kynutí

Ingredience na 4 dalamánky:

  • 250 g žitné chlebové mouky Probio
  • 50 g špaldové chlebové mouky Probio
  • Větší špetka soli
  • Špetka drceného kmínu
  • 15 g droždí
  • 160 ml teplé vody
  • ½ lžičky cukru třtinového Probio
  • 30 g olivového oleje Biolinie
  • Kmín na posypání Probio

Postup:

  1. Mouky smíchejte se solí a kmínem ve větší míse.
  2. Droždí rozmíchejte v teplé vodě s cukrem. V mouce udělejte důlek a doprostřed vlijte vodu s droždím. Nechte kvasnice 15 minut pracovat.
  3. Poté přilijte olej a zpracujte těsto. Těsto nechte v míse pod utěrkou kynout hodinu.
  4. Těsto vyklopte, propracujte a rozdělte na 4 stejné díly. Z každého uválejte dalamánek a položte na plech vyložený pečicím papírem.
  5. Potřete je vodou, párkrát nařízněte ostrým nožem a posypejte kmínem. Nechte na plechu kynout 15 – 20 minut. 
  6. Dalamánky pečte při 180 °C (horkovzduch) 30 minut.
Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
364 x [13%]
Aperol spritz
255 x [9%]
Cuba Libre
268 x [9%]
Piňa Colada
255 x [9%]
Daiquiri
259 x [9%]
Margarita
358 x [13%]
Cosmopolitan
275 x [10%]
Mai-Tai
281 x [10%]
Whiskey sour
252 x [9%]
Pisco sour
263 x [9%]

Celkem hlasovalo : 2830

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru