Žitné dalamánky

Křupavé dalamánkys pomazánkou či samotné potěší každého strávníka. My vám přinášéme jeden skvělý a hlavně osvědčený recept.

Doba přípravy: 20 minut + kynutí

Ingredience na 4 dalamánky:

  • 250 g žitné chlebové mouky Probio
  • 50 g špaldové chlebové mouky Probio
  • Větší špetka soli
  • Špetka drceného kmínu
  • 15 g droždí
  • 160 ml teplé vody
  • ½ lžičky cukru třtinového Probio
  • 30 g olivového oleje Biolinie
  • Kmín na posypání Probio

Postup:

  1. Mouky smíchejte se solí a kmínem ve větší míse.
  2. Droždí rozmíchejte v teplé vodě s cukrem. V mouce udělejte důlek a doprostřed vlijte vodu s droždím. Nechte kvasnice 15 minut pracovat.
  3. Poté přilijte olej a zpracujte těsto. Těsto nechte v míse pod utěrkou kynout hodinu.
  4. Těsto vyklopte, propracujte a rozdělte na 4 stejné díly. Z každého uválejte dalamánek a položte na plech vyložený pečicím papírem.
  5. Potřete je vodou, párkrát nařízněte ostrým nožem a posypejte kmínem. Nechte na plechu kynout 15 – 20 minut. 
  6. Dalamánky pečte při 180 °C (horkovzduch) 30 minut.
Termo lahev Fizz&Go COOL

Pro chuť i pro zdraví

Revalid Skin Care

BLOG/ČEK

„Náš strážný anděl se občas nemůže dívat na to, jak se ničíme, a tak nás zastaví docela drastickým způsobem. Někdy zpomalí či přímo zastaví naše fyzické tělo úrazem, který nám nedovolí konat. Jindy nám uštědří zradu přátel, abychom nešli vstříc po jejich boku vlastní zkáze!“
Lenka Žáčková

Anketa

Které jméno podle vás nejvíce rezonuje mezi návrháři?

Zoltán Tóth
181 x [10%]
Josefína Bakošová
159 x [8%]
Dominik Navrátil
409 x [21%]
Machač
160 x [8%]
Iveta Řádková
150 x [8%]
Lucie Marim
155 x [8%]
Luděk Šmehlík
171 x [9%]
Klára Nademlýnská
172 x [9%]
Beáta Rajská
167 x [9%]
Miroslav Michael Knot
180 x [9%]

Celkem hlasovalo : 1904

POČASÍ
Vysoké Tatry
Facebook

JDI nahoru