Rio Mare je cesta k rychlé, snadné a kvalitní večeři

Držíte dietu? Sportujete a potřebujete tělu dodat energii, vitamíny a minerály? Chcete jíst zdravěji, ale chybí čas a inspirace? Cítíte se po jídle unavení?

S porcí kvalitního tuňáka Rio Mare neuděláte nikdy chybu! Dochází inspirace, co uvařit, ideálně bez složitých nákupů a dlouhých hodin v kuchyni, pak pro vás máme hned několik receptů, které si zaručeně zamilujete a s trochou fantazie se k nim rádi budete vracet.

Tuňák s rajčátky, zelenými fazolkami a čerstvou bazalkou

Ingredience na 4 porce:

  • 4 balení tuňáka Rio Mare Leggero (po 60 g) / Rio Mare Natura (po 60 g)
  • čerstvé zelené fazolky
  • cherry rajčátka
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • ocet Balsamico
  • lístky bazalky
  • sůl a pepř

Postup:

  1. Dejte si vařit vodu se lžičkou soli. Než přivedete k varu, očistěte fazolky – odkrojte jim špičky a případně stáhněte tuhá postranní vlákna. Nakonec je opláchněte na cedníku. Jakmile začne vařit voda, přidejte fazolky a nechte je 5 minut vařit. Měly by být měkké přesně na skus, tedy trochu křupnout.
  2. Uvařené fazolky slijte nebo vyberte cedníkem a hned je umístěte do většího množství ledově studené vody – nejlépe se chladí v čistém, napuštěném kuchyňském dřezu. Po zchladnutí je vyberte na cedník a nechte okapat.
  3. Rajčátka opláchněte, pokrájejte na půlky a naaranžujte na talíře. Přidejte uvařené, vychlazené a scezené fazolky, které ještě před tím překrájejte na velikost sousta. Zlehka osolte. Zalijte olejem a přidejte trochu octa Balsamico, případně z oleje a octa nejdřív umíchejte zálivku a tu pak nalijte na zeleninu.
  4. K naaranžovanému salátku rozprostřete tuňáka a dozdobte lístky bazalky.
  5. Můžete doplnit krajíčkem celozrnného chleba.

Linguine s tuňákovým ragú a hráškem

Ingredience na 4 porce:

  • 350 g linguine
  • 160 g balení tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
  • 1 mrkev
  • 1 celer
  • ½ cibule
  • 200 g mraženého měkkého hrášku
  • 100 g rajčatové dužiny
  • 40 ml extra panenského olivového oleje
  • sůl
  • snítka petrželky

Postup:

  1. Přiveďte hodně osolené vody k varu, očistěte zeleninu, nakrájejte mrkev na kostičky, nakrájejte celer, cibuli a petržel.
  2. Mrkev, celer a cibuli opečte na pánvi na oleji dozlatova, přidejte hrášek a rajčatovou dužinu, dochuťte solí a vařte asi 10 minut. Jakmile je hotovo, přidejte scezeného tuňáka a petrželku.
  3. Vložte linguine do vroucí vody a po uvaření těstoviny sceďte, okořeňte, smíchejte na pánvi s připravenou směsí a ihned podávejte.

Basmati rýže s tuňákem a dýní

Ingrediencena 4 porce:

  • 2 balení tuňáka Rio Mare v extra panenském olivovém oleji (po 80 g) / NEBO Rio Mare Leggero (po 60 g)
  • 350 g rýže Basmati
  • 1 dýňový plátek
  • 2 čerstvé jarní cibule
  • ½ červené chilli papričky
  • sůl, bílý pepř

Postup:

  1. Zahřejte několik polévkových lžic olivového oleje v pánvi wok a usmažte česnek, nakrájenou jarní cibulku (odložte stonky) a nakrájenou chilli papričku. Přidejte dýni nakrájenou na kostky, sůl a vařte na středním ohni a v případě potřeby přidávejte trochu vody.
  2. Nasypte propranou rýži do půl litru slané vroucí vody, snižte plamen, přidejte lžíci oleje a pokračujte ve vaření, dokud není Basmati "al dente" (voda by měla být zcela absorbována).
  3. Jakmile uvaříme, prohřejte rýži v pánvi wok spolu s dýní, přidejte tuňáka a nechte absorbovat chuť.

Tuňákový salát s jablky a opékanými mandlemi

Ingredience na 4 porce:

  • 3 balení tuňáka Rio Mare s citronem a černým pepřem (po 80 g)
  • 2 červená jablka
  • 20 g mandlí nakrájených na špalíčky
  • 40 ml extra panenského olivového oleje
  • srdíčko řapíkatého celeru
  • hrst křehkých salátových lístků
  • sůl na dochucení

Postup:

  1. Na nepřilnavé pánvi restujte po dobu dvou minut mandle a míchejte je nebo obracejte, dokud nezačnou vonět a některé i tmavnout.
  2. Omyjte jablka a neoloupaná je nakrájejte na kostky. Pak je smíchejte s tuňákem s citronem a černým pepřem.
  3. Nakrájejte celer na tenké plátky, přidejte k salátu a dochuťte olejem a solí.
  4. Naaranžujte salát do misky, nahoru dejte směs tuňáka s jablky a posypte praženými mandlemi.

„Rio Mare – skvělá ryba, skvělá chuť

Pro více informací, inspirace i lahodných a rychlých receptů, navštivte

https://www.riomare.cz/

nebo se staňte našimi fanoušky na

https://www.facebook.com/RioMareCesko/

PENNY má nové plyšáky

Pro chuť i pro zdraví

Revalid Skin Care

Anketa

Které jméno podle vás nejvíce rezonuje mezi návrháři?

Zoltán Tóth
160 x [10%]
Josefína Bakošová
138 x [8%]
Dominik Navrátil
371 x [22%]
Machač
140 x [8%]
Iveta Řádková
122 x [7%]
Lucie Marim
136 x [8%]
Luděk Šmehlík
149 x [9%]
Klára Nademlýnská
148 x [9%]
Beáta Rajská
146 x [9%]
Miroslav Michael Knot
156 x [9%]

Celkem hlasovalo : 1666

POČASÍ
BLOG/ČEK

„Náš strážný anděl se občas nemůže dívat na to, jak se ničíme, a tak nás zastaví docela drastickým způsobem. Někdy zpomalí či přímo zastaví naše fyzické tělo úrazem, který nám nedovolí konat. Jindy nám uštědří zradu přátel, abychom nešli vstříc po jejich boku vlastní zkáze!“
Lenka Žáčková

Facebook

JDI nahoru