Péče o mladou pleť

Pleť se postupem času mění. V každé fázi života má své specifické potřeby a podle toho bychom se o ni měli starat. Pokud je vám kolem dvaceti, asi vás vrásky a ochabování pleti ještě úplně netrápí. Pamatujte ale na to, že pleť začíná stárnout ještě předtím, než si toho všimnete. V našem vzhledu hraje velkou roli genetika, ale správná péče dokáže proces stárnutí pokožky zpomalit. Čím dříve začnete, tím lépe. Co tedy doporučují odborníci v péči o pleť, pokud je vám 20+?

Zdravý životní styl

Kvalitní spánek, dostatečná hydratace, vyvážená strava. Přidejte ještě minimum stresu a pravidelný pohyb a máte recept na zdravý životní styl. Pokud je vám kolem dvaceti, máte nejspíš priority, alespoň v některých oblastech, asi trochu jinde. Zkuste ale po propařeném víkendu ubrat v následujícím týdnu a dopřát tělu dostatečnou regeneraci. Dejte si pauzu od alkoholu, který stejně jako kouření, škodí našemu zdraví, dehydratuje pleť a podporuje tvorbu vrásek. Na pleti se také brzy projeví každý výživový prohřešek. Přemíra sladkostí, smažených a kořeněných jídel může mít za následek vznik nebo zhoršení akné, které po dvacítce stálé trápí dost z nás. Důležité je tělu zajistit dlouhodobě správný mix vitamínů, minerálů, antioxidantů a stopových prvků. Zařaďte do jídelníčku některou z potravin, které přispívají ke krásné pleti - řepu, různé druhy semínek a ořechů nebo meruňky.

 

Čištění, odličování a peeling

Kdo se nikdy neprobudil po probdělé noci s líčením obtisknutým do polštáře, ať hodí kamenem. Jak ale asi většina tuší, je to to nejhorší, co můžete své pleti udělat.  Pokud se nebudete každý večer odličovat, budou se ucpávat póry, kůže bude podrážděná, bez možnosti regenerace a budou se vám tvořit zanícená místa a vrásky. Pravidelné čistění pleti je ale důležité, i když se nelíčíte. Ráno pomocí čisticí vody odstraňte pot a přebytečný maz. Večer použijte pleťové mléko k odstranění make-upu a následně vodu k dočištění. Univerzální micelární voda odstraňuje jak nečistoty, tak líčení a ještě vyživuje pokožku. Hodí se zejména na cesty, kdy s sebou nechcete brát moc kosmetickým prostředků. Pokud máte suchou pleť, po jejím vyčištění přidejte ještě tonikum. Pravidelně také používejte peeling. Ten pomáhá odstranit odumřelé kožní buňky, čistí póry a pomáhá v boji proti akné. Ale nepřehánějte to s ním! Dvakrát týdně bohatě stačí.

Ochrana před UV zářením

Že bychom se měli před sluněním namazat ochranným krémem, ví už asi každý. Ale pokud se chcete ve vyšším věku vyhnout předčasnému trápení s projevy stárnutí pleti, používejte denně krém s ochranným faktorem alespoň 15. UV záření ničí kožní buňky a také elastin, což podporuje tvorbu vrásek a pigmentových skvrn. V létě, obzvlášť na pláži u moře nebo naopak v zimě na horách sáhněte raději až po faktoru 50. Vyhněte se také soláriu – to nám sice dopřeje celoročně hezké opálení, ale za cenu zbytečných vrásek.

Hydratace

Jednou z nejdůležitějších zásad péče o pleť po dvacítce, je dostatečná hydratace. Pleť mažte dvakrát denně, ráno a večer. Nezapomínejte také na krk. Zásadní je, jaký typ pokožky máte. Suchá pleť má tendenci se časem ztenčovat a jsou na ní viditelnější jemné linky a první vrásky. Na takovou pleť tedy použijte hydratační krém, který ji dodá po celý den dostatek vlhkosti. Mastná pleť vás může i po dvacítce potrápit akné. Sáhněte tedy po takových přípravcích, které udrží maz pod kontrolou. Ideální jsou lehčí krémy, které nezanechávají mastný film. Zaměřte se také na oční okolí a dvakrát denně ho mažte speciálním krémem. Zabráníte tak předčasným známkám stárnutí. Vyzkoušejte některý z produktů značky Bioten, které obsahují více než 80 % přírodních složek, nejsou testované na zvířatech a jsou vhodné i pro vegany.

SKIN MOISTURE Čisticí pleťové mléko pro suchou a citlivou pleť

  • pro suchou a citlivou pleť
  • se 100% přírodním šafránem
  • zjemňující účinek
  • s prebiotiky

Bioten čisticí pleťové mléko s obsahem prebiotik je navrženo pro suchou a citlivou pleť. Obsahuje 100 % přírodní šafrán, který účinně odstraňuje nečistoty pleti a dodá ji dlouhotrvající jemnost.

Cena: 99,90 Kč/200 ml

SKIN MOISTURE  Krémový peeling s meruňkovými jadérky

  • pro normální a smíšenou pleť
  • se 100% přírodním medem & meruňkovými jádry
  • dlouhotrvající péče

Bioten pleťový peeling krémový pro normální a smíšenou pleť s prebiotiky a 100% přírodním medem a meruňkovými jádry. Účinně čistí nečistoty vaší pleti & dodá ji dlouhotrvající jemnost.

Cena: 99,90 Kč/150 ml

SKIN MOISTURE  Jemný odličovač očí a rtů

  • složení s prebiotiky a 100 % přírodní bavlnou
  • pro dokonalé ošetření pleti
  • odstranění nečistot a make-upu
  • oftalmologicky testováno

Bioten jemný odličovač očí s obsahem prebiotik důkladně očistí vaši pleť od make-upu a nečistot. Složení se 100 % přírodní bavlnou dodá vaší pokožce jemnost a vláčnost. Zároveň bude vaše pleť vyživená. Dopřejte vaší pleti péči od značky Bioten.

Cena: 89,90 Kč/125 ml

Astrid Aqua Biotic Denní a noční krém pro suchou a citlivou pleť je vaším každodenním spojencem pro její 24h hydrataci. Obsahuje navíc pivoňkovou vodu, známou pro své zjemňující a protizánětlivé vlastnosti, díky kterým pomáhá pleť chránit před nadměrným vysušováním a poskytuje jí tak dokonalý komfort a nádhernou vůni. Prebiotické aktivní složky vyrovnávají tón pleti a zanechávají ji mladistvě zářivou.

Cena: 99,90 Kč/50 ml

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
366 x [13%]
Aperol spritz
257 x [9%]
Cuba Libre
269 x [9%]
Piňa Colada
257 x [9%]
Daiquiri
260 x [9%]
Margarita
359 x [13%]
Cosmopolitan
276 x [10%]
Mai-Tai
282 x [10%]
Whiskey sour
254 x [9%]
Pisco sour
265 x [9%]

Celkem hlasovalo : 2845

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru