Zlatá slavice Petra Janů se chystá na dvě výročí

Dvě kulatá výročí oslaví letos na podzim trojnásobná Zlatá slavice Petra Janů. Jak sama říká, věk je jenom číslo a paradoxně se na obě těší, kromě 70. narozenin slaví Petra Janů letos hlavně 50 let na scéně! Čeká ji řada výročních koncertů a pak ten nejzásadnější, v legendární pražské Lucerně, který se bude konat 19. října. Kromě příprav na koncerty si „odskočila“ ze své jihočeské chalupy, kde teď pobývá nejčastěji do Prahy, aby s mladým skladatelem, kytaristou a zpěvákem z Opavy P.E.T.R.E.M alias Petrem Cieplým natočila novou písničku i k ní i klip.

„Jmenuje se to Odlišný generace a je to mezigenerační singl o tom, že na svět patří jak mladší, tak i ta starší generace a obě - jedna druhé můžou něco dát. My můžeme pochopit ty mlaďochy, i když je to s nimi někdy těžké, a oni zase nemusejí být tak těžce ironičtí a mít ten shovívavý nadhled nad námi,“ svěřila se Petra Janů.

 „Dělí nás plus mínus pár let, každý máme svůj pohled na svět… Každý máme co hledat a co ztrácet…,“ doplnila znění písně jejími slovy.

Zpěvačku Petr Cieplý, autor hudby, s textem Petra Harazina ze skupiny Nebe oslovil, aniž čekal, že to bude mít nějakou zásadní odezvu. O to více byl překvapen vřelou reakcí.

„Dostal jsem kontakt na Petru, nahrávku jsem jí poslal a k mému nadšení se mi ozvala. Měl jsem z toho obrovskou radost. Spolupráce s ní je radost. Ona je nejenom noblesní dáma, ale především úžasná zpěvačka s dokonalým profesním přístupem nešetřil chválou mladý hudebník, který si přístupu ze strany Zlaté slavice velmi váží.

K písničce v produkci známého producenta Borise Carloffa natočila Petra a P.E.T.R. před pár dny v Praze klip ve stylu retra. Původně jej měli točit na podzim, ale kvůli covidovým komplikacím se vše odložilo. Zato teď si natáčení užili, a dokonce se i hodně nasmáli.

„To je pro mě důležitý. Mám ráda, kteří mají smysl pro humor a nadhled. Já se dneska na svět už dívám jen takhle. Petrovy nabídky ke spolupráci si moc vážím. Myslím, že téma Odlišný generace je o dnešní době. Prostě mně oslovilo a doufám, že osloví i publikum. Duet si spolu zazpíváme i na mých výročních koncertech,“ už se na ně moc těším.

Už dva roky žije na své milované chalupě na Třeboňsku. Přestože měla, jako ostatně desítky jejích kolegů, nucenou pauzu, loni v létě a na podzim vyrazila za svými fanoušky a byla ráda, že jí to pořád dobře zpívá, a hlavně, že stále hodně baví.

„Ta doba byla tak těžká, hlavně nikdo z nás nevěděl, co bude dál a jestli něco bude. Nepropadala jsem žádné nezdolné panice, ale diváci, fanoušci, kapela mi moc chyběli. Jsem ráda, že si to letos všechno vynahradíme. Jen si říkám, jak ten čas strašně letí, když si uvědomím, že slavím 50 let na scéně a další jubileum, kde mám na každé straně pětatřicet a jedna je hezčí než druhá,“ dodala s dlouhým a širokým smíchem zpěvačka.

„O svého psího společníka budu mít postaráno, mám senzační kamarádky, které Bobíka pohlídají a já se z každého vystoupení zase budu ráda vracet za ním a na svou milovanou chalupu uprostřed lesů, kde je mi zkrátka dobře,“ dodala Petra Janů.

 

Foto: z natáčení klipu: archiv P. Cieplého

Foto: archiv P. Janů/L. Hatašová

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
342 x [13%]
Aperol spritz
232 x [9%]
Cuba Libre
248 x [10%]
Piňa Colada
234 x [9%]
Daiquiri
236 x [9%]
Margarita
338 x [13%]
Cosmopolitan
252 x [10%]
Mai-Tai
217 x [8%]
Whiskey sour
231 x [9%]
Pisco sour
241 x [9%]

Celkem hlasovalo : 2571

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru