Viktor Tauš začal natáčet „svou“ filmovou Amerikánku

Minulý víkend padla první klapka nového filmu Viktora Tauše. Dva roky bude vznikat epické drama o lásce, vydělenosti, touze žít a hrdinství, které je ukryto v každém z nás. Tvůrci budou vyprávět příběh solitérní hrdinky Amerikánky, jež je inspirací a nadějí pro mnohé z nás.

Režisér a producent Viktor Tauš k natočení filmové podoby Amerikánky směřuje již dvacet let. Jeho dlouhodobá spolupráce s production designerem Janem Kadlecem a kameramanem Martinem Doubou slibuje ojedinělý, vizuální zážitek založený na imaginaci hlavní hrdinky.  Jan Kadlec zde pracuje s celou šíří svého talentu. Kostýmní i scénickou výpravu filmu postavil před výzvu tvořit s výraznou dávkou rafinované extravagance, monumentálně, ale s precizností znatelnou v každém detailu.

„Amerikánku mám v srdci, v celém svém těle, vedle sebe, již více než dvacet let. Jsem vděčný, že mohu její příběh, k němuž se vztahuji a je mi inspirací v nejtěžších osobních chvílích, konečně zprostředkovat filmovému divákovi. Děkuji všem přátelům, kolegům a koproducentům, kteří mi tuto příležitost umožnili,“ vysvětluje producent a režisér Viktor Tauš.

 Vedle dětských herců se v Amerikánce představí Pavla Beretová, Klára Melíšková, Vladimír Javorský, Magdaléna Borová, David Novotný, Zuzana Mauréry a Eva Elsnerová. Tajemstvím jsou zatím opředené role Terezy Ramba a Elišky Křenkové, které Amerikánku ztvárnily v úspěšném divadelním představení.

„Viktor Tauš je tvůrce s obrovskou energií a jeho nový projekt rozhodně nenechá nikoho stranou. Nad scénářem jsme se s Viktorem velice rychle shodli, a tak jsem vyloženě zvědav, jak budou záběry z jeho natáčení vypadat. Viktor je v současnosti jeden z nejvýraznějších tvůrců naší audiovize a jeho projekty jsou vždy vizuálně specifické a originální,“ říká Michal Reitler, ředitel vývoje obsahu TV Nova.

„Pro mne nejpodstatnější na tomto projektu je, že je to velmi osobní projekt Viktora Tauše. Zpracovává ho v různých podobách už roky… Jde o jeho osobní životní příběh, kterému se chce věnovat. Ale zároveň se týká dívky, jenž byla nucena strávit své dětství a dospívání v dětských domovech v osmdesátých letech. Vypráví příběh neskutečné houževnatosti dívky, co si poradí sama se sebou i s tlakem na ní vyvíjeným. Vzdoruje dospělým i samotě. Pro mne je na tom nejcennější fakt, že ona dívka, stejně jako její sourozenci, jsou existující osoby, a Viktor Tauš je s nimi dodnes stále v kontaktu.“

Myšlenku vyprávět příběh malé Emy si též adoptovala společnost Barrandov Studio a příběhu důvěřuje v roli významného koproducenta. Do kin bude distribuovat společnost Bioscop na podzim příštího roku.

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
345 x [13%]
Aperol spritz
237 x [9%]
Cuba Libre
252 x [10%]
Piňa Colada
239 x [9%]
Daiquiri
242 x [9%]
Margarita
342 x [13%]
Cosmopolitan
257 x [10%]
Mai-Tai
222 x [8%]
Whiskey sour
236 x [9%]
Pisco sour
245 x [9%]

Celkem hlasovalo : 2617

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru