Petra Janů slaví dvě významná výročí a říká: Odpočívala jsem dost

Stálice česko-slovenské popové, ale i rockové scény Petra Janů slaví letos dvě významná jubilea. Jedno je životní, druhé profesní. Čeká ji hektický rok díky mnoha koncertům a vystoupením, s nimiž už začala. Na fanoušky se moc těšila.

„Odpočívala jsem už dost. Myslím, že s přestávkou ty skoro dva roky byly až až, a teď už zase s mojí kapelou Amsterdam řádíme na jevištích. Moc si to užíváme a lidi s námi. To je pro mě největší doping, protože pro zpěváka je největší motivací pódium a jeho publikum,“ svěřila se trojnásobná Zlatá slavice.

„Já letos slavím 50 let na scéně a 2krát 35 let na světě. Mám to na půlky a jedna je hezčí než druhá,“ říká s úsměvem a humorem sobě vlastním. „Věk je jenom číslo a samozřejmě, že když ráno vstávám, je to jiné než třeba v těch pětatřiceti, ale nakonec vstanu, protože musím. Takhle nějak je to v jedné známé komedii,“ doplnila s hurónským smíchem zpěvačka.

Od doby, kdy začal covid, tráví většinu času na své jihočeské chalupě, kde je ráda. Má tam klid, pohodu, pro svého psího společníka Bobíka i jeho brášku Maxe, který jezdí poměrně často s jejich majitelkami, kamarádkami, je to prý ideální situace.

„Lítají venku, štěkají na všechno, co se za plotem mihne a do daleka široka, do lesů, luk a strání jsou slyšet jejich hlasy, a pak hlas zpěvačky, když se rozezpívává, nebo volá k oběěěěduuuuuu,“ směje se Petra Janů.

Ta, kromě toho, že je skvělá zpěvačka, je i znamenitá kuchařka. „Miluju, když můžu svoje kamarády ničit jídlem. Jim to chutná, funí u toho a já se na to dívám. Dám si něco dietního, ale oni si dají tu kachničku, tu kamzíka na víně, tu řízeček. Já jsem po covidovém období musela jít zase na dietku, abych se na jevišti vešla do kostýmu a zatím se mi to daří. Takže doufám, že do 19. října, kdy mě čeká i moje milovaná Lucerna, to půjde ještě o něco líp,“ podotkla Janů.

Letos jede výroční koncerty, z nichž část tvoří přeložené i dvakrát, protože kvůli omezením nebylo možno je zrealizovat, ale mnohé jsou nové. „Všude, kam jedu, jedu ráda, a vždycky když to skončí, jsem sice utahaná jako kotě, ale šťastná a spokojená. Kdo to nezažil, nepochopí. A nepřeji si v téhle době nic víc než zdraví, klid a hlavně mír,“ dodává Petra Janů.

Nedávno natočila zpěvačka s mladým zpěvákem a muzikantem Petrem Cieplým mezigenerační song Odlišný generace a před pár týdny i klip. Písničku si spolu zazpívají i na některých koncertech společně.

Termíny a místa jejích koncertů a vystoupení najdou fanoušci na Petřiných stránkách www.petrajanu.cz

Foto: Lenka Vítovcová/jeviště, Lenka Hatašová/promo

Audioknihy: Já, vrah 2

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
197 x [11%]
Aperol spritz
183 x [10%]
Cuba Libre
189 x [10%]
Piňa Colada
183 x [10%]
Daiquiri
184 x [10%]
Margarita
186 x [10%]
Cosmopolitan
200 x [11%]
Mai-Tai
165 x [9%]
Whiskey sour
183 x [10%]
Pisco sour
190 x [10%]

Celkem hlasovalo : 1860

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru