Víte, že barvy mohou vyladit vaši náladu?

Víte, že barvy dokážou s naší náladou udělat divy? A to platí i v případě správně vyladěného oblečení. Ve veselých sytých nebo pastelových barevných odstínech se cítíme obecně pozitivněji než v tmavých barvách. Jaro navíc k svěžím barvám přímo vybízí. Udělejte si radost a rozzařte svůj šatník stylovými jarními kousky ve šťavnatých tónech. Objevte kouzlo color-blockingu a vytvářejte originální barevné outfity. Jak na to?

Color-blocking je trend, který se opakovaně dostává do módy. Jarní kolekce jsou nyní plné oblečení ve veselých barvách.  Nechte se zlákat výraznými sytými, nebo jemnějšími barevnými odstíny a naučte se je nosit jako stylová módní ikona!

Tajemství color-blockingu spočívá v systematickém kombinování určitých odstínů. Existuje několik způsobů, jak barvy kombinovat, ukážeme vám pět nejčastějších:

Nejjednodušším pravidlem je komplementární spojování barev, které stojí na barevném kruhu naproti sobě, čím vytvoříte jedinečný kontrastní outfit. Mezi oblíbené kombinace patří například spojení červené a zelené, modré a oranžové, nebo fialové a žluté.

Pokud jsou na vás tyto kombinace příliš výrazné, zvolte základní barvu a na barevném kruhu se koukněte, které barvy leží vedle jejího protějšku, a s těmito sekundárními tóny tu základní spojte. Možností je také, obléct si tlumenější verze základních barev, například korálovou s petrolejovou, nebo zelenkavou s růžovou.

Další možností při skládání barevného outfitu je využití analogického schématu, tedy použití barev ležících v barevném kruhu vedle sebe. Hezky vypadá například zelená s modrou a/nebo žlutou, oblíbená je také růžová s červenou, případně s oranžovou. Když zvolíte nápadné syté barvy, doporučuje se nekombinovat více než dva, maximálně tři, rozličné tóny.

Čtvrtou možností je tzv. triadická schéma, která využívá harmonii tří barev, které jsou na barevném kruhu od sebe stejně vzdálené. Když spojíte body ve stejné vzdálenosti od středu v paprscích těchto barev, dostanete rovnostranný trojúhelník. Co byste řekli na spojení zelené, modré a oranžové nebo modrozelené, žluté a fialové?

Troufnete si ještě o jednu barvičku ve svém outfitu navíc? V tom případě se držte pravidla „obdélníkového“ barevného schématu, které používá čtyři barvy uspořádané do dvou komplementárních párů.

Přemýšlíte nad tím, do jakých barevných kousků zainvestovat? Jedním z trendů jarní sezóny jsou barevné kostýmky. Kromě nich můžete sáhnout také po jednobarevných šatech, halence s kalhotami, nebo se sukní. V aktuálních kolekcích najdete také kousky v retro vzorech podle pravidel color-blockingu.

Audioknihy: Já, vrah 2

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
341 x [13%]
Aperol spritz
231 x [9%]
Cuba Libre
246 x [10%]
Piňa Colada
233 x [9%]
Daiquiri
235 x [9%]
Margarita
337 x [13%]
Cosmopolitan
251 x [10%]
Mai-Tai
216 x [8%]
Whiskey sour
230 x [9%]
Pisco sour
239 x [9%]

Celkem hlasovalo : 2559

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru