Na sezóna alergií se lépe připravíte s Miele

S příchodem jara a probouzející se přírodou nastávají pro některé lidi také komplikace v podobě sezóny alergií. Kromě prachu a běžných nečistot se totiž do ovzduší dostávají i různé alergeny, např. v podobě pylových částeček, které mohou citlivějším osobám způsobit mj. potíže s dýcháním. I proto je velmi důležité dbát na hygienu celé domácnosti včetně podlahových krytin. Právě na nich se totiž hromadí nejvíce prachových částeček. Jak svou domácnost udržet čistou (nejen) během jarní sezóny, abyste vy i vaši blízcí mohli volně dýchat?

Důkladný jarní úklid

I když se snažíme mít domácnost uklizenou po celý rok, pokud s námi žije alergik, právě nyní bychom měli úklidu věnovat zvýšenou pozornost. S jeho jarní variantou bychom se měli podívat i na místa, na která nám během pravidelné každotýdenní péče o domácnost nezbývá tolik času a sil.

Kvalitu vzduchu v místnosti zlepšíme umytím oken a vyčištěním žaluzií od prachu, protože zvenku přichází velké množství alergenů. Naší pozornosti by neměly uniknout ani záclony a závěsy nebo prach usazený na dekoracích či obrazech na stěnách. Čisticí a úklidové prostředky by se měly dostatečně „vyřádit“ i v prostorách koupelny, v nichž se kvůli zvýšené vlhkosti často tvoří nepříjemná plíseň. Na první pohled nemusí být vždy vidět, ale její přítomnost může alergiky nepříjemně zaskočit.

Čistá postel je nezbytnost
Zapomínat bychom neměli ani na postel, v níž běžně trávíme 6 až 8 hodin během noci. Samozřejmostí by měla být pravidelná výměna a praní ložního prádla, přikrývek a polštářů. Oblíbeným útočištěm prachových či pylových alergenních částeček, ale i roztočů je také matrace. Právě na jaře máme ideální příležitost zbavit ji všech nevítaných obyvatel a ujistit se, že spíme v čistém prostředí. K očistě matrací můžeme využít třeba speciální dezinfekční spreje, které pomáhají zbavit se nepříjemného zápachu či roztočů.

Podlahy vezměte z gruntu

Jedním z hlavních sběračů nečistot a prachu z venku i okolního vzduchu jsou podlahové krytiny, které proto rovněž vyžadují pravidelnou péči. Základem je pořídit si kvalitní vysavač, který nejen perfektně vysává, ale zároveň pročistí okolní vzduch a tím pomáhá zamezit i dalšímu znečištění podlah.

Naším tipem je např. bezsáčkový podlahový vysavač Boost CX1 od značky prémiových přístrojů pro domácnost Miele. Díky inovativní technologii Vortex disponuje Boost CX1 mimořádně silným sacím výkonem - až 100 km/h. Vysavač je ideální volbou i pro domácností s alergiky, protože disponuje HEPA filtrem*, který zajistí bezvadné vyčištění nejen podlah, ale také vzduchu. Tento filtr tvoří jádro komplexní struktury, která odstraňuje ze vzduchu alergeny jako pyl, prach nebo zvířecí chlupy, ocení ho tedy i majitelé domácích mazlíčků. A kompaktní rozměry spolu s flexibilním ovládáním vysavače Boost CX 1 se postarají o každodenní čistotu každého koutu vaší domácnosti.

*Záleží na modelu.

Audioknihy: Já, vrah 2

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
199 x [11%]
Aperol spritz
185 x [10%]
Cuba Libre
192 x [10%]
Piňa Colada
185 x [10%]
Daiquiri
186 x [10%]
Margarita
188 x [10%]
Cosmopolitan
202 x [11%]
Mai-Tai
167 x [9%]
Whiskey sour
185 x [10%]
Pisco sour
192 x [10%]

Celkem hlasovalo : 1881

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru